En Sıcak Konular

'AB ya yıkılacak ya da...'

10 Mayıs 2010 12:35 tsi
'AB ya yıkılacak ya da...' Alman liyakat nişanı sahibi politika danışmanı Nazmi Kavasoğlu, Avrupa Birliği'nin geleceği konusunda ilginç öngörülerde bulundu.

Kavasoğlu, "AB'nin ya yıkılacağını ya da üye ülkeleri yeniden sınıflandırmak zorunda kalacağını" savundu. Nazmi Kavasoğlu, Almanya'nın Dresden kentinde düzenlenen "AB nereye gidiyor? Türkiye´nin rolü" konulu toplantıda yaptığı konuşmada "Yunanistan´daki halk isyanının yakında Avrupa´nin diğer bazı AB ülkelerine de sıçrayacağını, Berlin Duvarı´nın yıkılmasından sonra, önümüzdeki dönemde dünyanın yine yeniden yapılanma sürecine gireceğini" söyledi.

Alman-Türk Ajansı tarafından düzenlenen toplantıda Yunanistan´daki krizi kötü huylu kansere benzeten Kavasoğlu şöyle devam etti: "AB´nin kuruluş felsefesi olan Yahudi, Hıristiyan ve antik Yunan temelleri geçerliliğini yitirmiştir. Şimdi artık tek ölçü ekonomik güç ve paradır. Kriz sadece Yunanistan ile sınırlı kalmayacak. Diğer Avrupa ülkelerine de yayılacak. AB ya yeniden yapılanarak, mevcut AB ülkeleri arasında kümeleşmeye giderek, 'esas takım' ve 'mahalle takımları' şekline dönüşecek ya da tamamen dağılacaktır." dedi.

TÜRKİYE, AB'NİN KURTULUŞU İÇİN FIRSAT

Nazmi Kavasoğlu, tüm Avrupa´da İtalya, Portekiz gibi ülkelerin de Yunanistan´dan sonra AB´nin üzerine yıkılacağını, bu olumsuz gelişmeleri engelleyecek çapta politikacıların ufukta görünmediğini, sadece Avrupa değil tüm dünyada büyük sosyal kargaşalar çıkacağını, neticede dünyanın Berlin Duvarı´nın yıkıldığı dönemlerde olduğu gibi, yeniden bir yapılanmaya gitmek zorunda kalacağını savundu. Kavasoğlu, "Politikacılar makul, akıllı, yaratıcı düşünceler üretemez ise dünyamızı bir 3. paylaşım savaşının beklediği de ne yazık ki acı bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

Kavasoğlu, Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili bir soru üzerine ise "Eğer AB ülkeleri yöneticileri dünyayı kavramakta daha fazla gecikmez ise Türkiye ile yeniden masaya oturmak zorundadırlar. Ekonomisi Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve benzeri ülkelerden çok daha iyi olan Türkiye, AB´nin çökmemesi için iyi bir fırsattır." dedi.



Bu haber 843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs