En Sıcak Konular

Erdoğan'ın 'hışmına' uğrayan vekil!

10 Mayıs 2010 08:35 tsi
Başbakan Erdoğan'ın hışmına bu kez de Tokat Milletvekili Zeyid Aslan uğradı!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sigaraya karşı tutumunu herkes bilir. Sigara içen vekillerine her fırsatta laf atan Başbakan Erdoğan'ın hışmına bu kez de Tokat Milletvekili Zeyid Aslan uğradı.

Anayasa görüşmeleri nedeniyle Meclis'te milletvekilleri ile birlikte saatlerce mesai yapan Başbakan Erdoğan, Meclis Bahçesi'ne çıkarken, Zeyid Aslan'la karşılaştı. Aslan'a nereden geliyorsun diye soran, Erdoğan, Aslan'ın sigara'dan geldiğini anlayınca, 'Yoksa sen hala sigarayı bırakmadın mı?" diye sordu, ardında da esprili bir şekilde "Sana şöyle bir çakarım" dedi. Bu duruma şahit olan Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur, "Sayın Başbakanım Zeyid Aslan'a çok sert baktınız" dedi. Başbakan Erdoğan, bunun üzerine "Bu benim 6 numaralı bakışım. Zeyid bunu iyi bilir" diye karşılık verdi.

Muhabbet halkası sıkı olur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa görüşmeleri sırasında hem kuliste hem de genel kurul salonunda milletvekilleriyle uzun uzun sohbet etti. Başbakan Erdoğan, kuliste bir grup milletvekili ile sohbet ederken, yanlarına Meclis İdare Amiri Hüsrev Kutlu geldi. İdare Amiri Kutlu, Başbakan Erdoğan'ın yanına gelerek, "Sayın Başbakanım arkadaşlar etrafınızda halka oluşturdu. Biraz açılsınlar da biraz hava alın" dedi. Bunun üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan da "Muhabbet halkası bu, sıkı olur" diye karşılık verdi.

İspanya Türkiye'yi örnek alacak

Kapalı alanda sigara yasağı deyimini çok sevmiyor ama bugün dumansız hava sahasında yaşayabiliyorsak bunda en büyük pay sahibi olanlardan biri de TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Cevdet Erdöl. Sigara yasağı başlayınca Hıncal Uluç, Mehmet Tezkan gibi gazeteciler başta olmak üzere yasağa karşı olanlar, "İspanya Modeli"ni gündeme getirmişlerdi. Türkiye'ye örnek olarak gösterilen İspanya meğer bizim sistemi incelemeye almış. Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl'ü İspanya'ya davet etmişler. Anayasa oylamalarından sonra İspanya'ya uçuyor Cevdet Hoca. Orada yasağı denetleyecek, Türkiye tecrübesini anlatacak. Onunla da yetinmemiş İspanyollar. Sağlık Bakanlarını Türkiye'ye gönderiyorlar. İspanya Sağlık Bakanı da Mayıs ayı içinde Türkiye'de olacak. Kısa bir süre sonra İspanya'da Türkiye'de olduğu gibi diye başlayan tartışmalara tanık olursanız şaşırmayın.

Yeni Şafak



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,552 µs