En Sıcak Konular

Bağış: AB süreci devamlı pedal çevirmeyi gerektiren bir süreç

9 Mayıs 2010 17:56 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "AB süreci durmadan, yılmadan, usanmadan çalışmayı gerektiren adeta bisiklet kullanmak gibi devamlı pedal çevirmeyi gerektiren bir süreç. Türkiye de AB sürecinde pedal çevirmeye devam edecek." dedi.

Başkent'te düzenlenen '9 Mayıs Avrupa Günü' etkinliği kapsamında, TBMM ve Gençlik Parkı arasında bisiklet turu düzenlendi. Tura, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile katılan Bağış, gazetecilere yaptığı açıklamada, bisiklet turu sırasında bisikletten düşmediklerini belirterek, ''Bugün bir kez daha kararlılığımızı ortaya koyduk.'' diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) sürecinin, topyekun ele alınması gereken bir süreç olduğunu vurgulayan Bağış, ''Yerel yönetimi ile merkezi yönetimi ile sivil toplum kuruluşlarıyla akademisyenleriyle, sanatçısıyla, gazetecisiyle, muhabiriyle, yöneticisiyle hepimizin sahip çıkması gereken bir süreç. Hep beraber sahip çıkınca, bugün ortaya koyduğumuz kararlılığı ortaya koyduğumuz zaman, AB sürecinin Türkiye'nin hak ettiği noktaya varacağına hiç endişe duymuyorum.'' diye konuştu.

Bisiklet turunun, AB süreci için öneminin sorulması üzerine Egemen Bağış, "AB süreci durmadan, yılmadan, usanmadan çalışmayı gerektiren adeta bisiklet kullanmak gibi devamlı pedal çevirmeyi gerektiren bir süreç. Türkiye de AB sürecinde pedal çevirmeye devam edecek ama bunu sadece merkezi hükümet olarak sadece biz yaparsak yeterli olmaz. Bunu yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, akademisyenlerimizle, medya dünyamızla bütün vatandaşlarımızla birlikte çevirmeliyiz. Çünkü Türkiye AB'ye girdiği zaman, sadece devlet girmeyecek, topyekun ülkenin bütün kesimleri, bütün birimleri AB üyesi olacak. Hep beraber o standartları yakalayacağız." şeklinde konuştu.

"Tur nasıldı, zorlandınız mı ? Biraz geride kaldınız" yönündeki soruya ise Bağış, kendisinin özellikle halkın içine karışmak istediğini, süreçte ancak halkın desteği ile başarılı olunabileceğini ifade etti.

Bağış, bir başka soru üzerine de çocukluğundan beri bisiklete binmediğini belirterek, geçen hafta yaptığı antrenmanın gazetecilerce görüntülendiğini de anımsattı.

Daha sonra Bağış, Gökçek ve Avrupa'daki bazı ülkelerin Ankara büyükelçileri, kendi isim ve ülkelerinin adını taşıyan ağaçları Gençlik Parkı'nda diktiler. Fidan dikiminin ardından davetliler ülkelerin tanıtıldığı stantları gezdi.

(CİHAN)



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs