Tam bir fiyasko! | " /> Tam bir fiyasko! | "/>

En Sıcak Konular

Perinçek rahatsız: Tam bir fiyasko!

9 Mayıs 2010 10:12 tsi
Perinçek rahatsız: Tam bir fiyasko! 
Perinçek, Aydınlık'tan rahatsız olmuş: Haberlerimiz tam bir fiyasko...

Aydınlık'ta yayımlanan haberlerin tamamının yalan çıkması Ergenekon terör örgütü davasının tutuklu sanıklarından Doğu Perinçek'i kızdırmış.

'Kaos Planı' iddianamesinin ek klasörlerinde, davanın tutuklu sanıklarından Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım ile Ergenekon terör örgütü liderliğiyle suçlanan Doğu Perinçek arasındaki mesaj trafiği dikkat çekiyor.

Duruşma günlerinde Perinçek'in avukatları aracılığıyla Yıldırım'a ulaştırdığı pusulalarda, Perinçek'in Aydınlık Dergisi'nde yayımlanmak üzere bilgiler gönderdiği, dergi kapağında hangi konunun işlenmesi gerektiğine dair direktifleri yer alıyor. Bunun yanında derginin yazıişlerine sert eleştiriler de yönelten Perinçek, konuların toplumda etki oluşturacak şekilde işlenmediğinden yakınıyor. Notlarında söylediklerinin neden dikkate alınmadığını soran Perinçek, Kürtlerle ilgili verilen haberlerde sert bir dil kullanıldığı, bu tutumun Kürtlerle kendilerini karşı karşıya getirebileceğini belirtiyor. Perinçek, eleştirisini şöyle sürdürüyor: "Yapmayın, ciddi olalım, saygınlık kalmaz."

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü konu alan ve Aydınlık'ta yayımlanan haberlerin asılsız çıktığını ifade eden Doğu Perinçek, haberlerin fiyaskoyla sonuçlandığını vurguluyor. Ek klasörlerin 41. dosyasında yer alan 310 No'lu bilgi notunda, haberin doğruluğunun sorgulanmadan kaleme alındığını belirten İşçi Partisi Genel Başkanı, kendi kendilerini tekzip etmek zorunda kaldıklarının altını çiziyor. Perinçek'in imzasının olduğu notun devamında şu tespitler yapılıyor: "İstanbul Emniyeti haberleri tam bir fiyasko! Kulağımıza fısıldananları haber yaptık. Hepsi yanlış çıktı. Şimdi kendi haberlerimizi tekzip eden haberler yapıyoruz. Bir okuyucu olarak açıklama bekliyorum. Hani Fetocular temizleniyordu, ne oldu? Bir izahı olmalı!"

Aydınlık Dergisi'nin, Başbakan Erdoğan ile KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın olduğu iddia edilen ses kaydını verdiği skandal haber de Perinçek'in eleştirisine maruz kalıyor. Derginin yazıişleri kadrosuna hitaben kaleme aldığı notta, bilgilerin iyi kullanılmadığı eleştirisi yapılıyor. Levent Ersöz'ün arşivlerinden çıkan 2003-2004 dönemlerinde kaydedildiği anlaşılan telekulak ses kayıtlarında Talat-Erdoğan görüşmesi haberini değerlendiren Perinçek'in imzasının yer aldığı 41. klasördeki bilgi notunda şunlar kaydediliyor: "Geçen hafta yolladığım (perşembe) uzun plan (on sayfa kadardı) elinize geçmedi mi? Bu haber bu hafta yaptığımız gibi İĞDİŞ edilmez, elimizdeki mermiyi havaya sıkmazsak çok etkili olur. Gerekirse bir iki hafta gecikebilir. Onlarla zamanlamaya karar verelim. Denktaş bu işi ele alır, sarsar. CHP, MHP de harekete geçer. Deniz Yıldırım, M. Sabuncu, Ferit ve Tuğran gibi arkadaşlara yazık olmuş. RTE-Talat görüşmesini sıradan bir haber haline getirmiş harcamışız. Öyle boşluk olur mu? Niçin perşembe günü yolladığım notların hiçbirini kullanmadınız? Elimizdeki malzemeyi ne hale getirmişiz? Bu haberi gelecek haftaya veya daha sonraki haftaya kapak yapalım. Şöyle: KKTC devletini yok etme tutanağını yayınlıyoruz."

zaman



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,808 µs