En Sıcak Konular

Şehit babasından komutana şok tepki

9 Mayıs 2010 09:26 tsi
Şehit Mehmet Emin Şener'in babasından Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı'nı şok eden sözler...

"Oğlumu size emanet ettim ama ona sahip çıkmadınız"

Şırnak'ta teröristlerin döşediği mayınla şehit olan Mehmet Emin Şener Van'da toprağa verildi. Törende şehidin babası, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş'a, "Oğlumu size emanet etmiştim, emanetime sahip çıkmadınız. Ölüsünü getirdiniz." dedi. Altıntaş ise "Emanetinize sahip çıktık. Nasıl olduğunu sonra anlatırım." karşılığını verdi.

Türkiye önceki gün Dağlıca'da verdiği şehitlerin yasını tutarken dün de Şırnak ve Hakkari'den iki şehit haberi geldi. Şırnak'ın Uludere ve Hakkari Yüksekova'da teröristlerin döşediği mayınlara basan iki asker şehit oldu. Şırnak'ta şehit olan Er Mehmet Emin Şener, dün Van'da düzenlenen törenle toprağa verildi. İskele Mahallesi Camii'nde düzenlenen törende şehit babası Mustafa Şener, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş'a, "Oğlumu size emanet etmiştim. Emanetime sahip çıkmadınız. Ölüsünü getirdiniz." dedi. Korgeneral Altıntaş, "Emanetinize sahip çıktık. Nasıl olduğunu ben sonra sana anlatırım." karşılığını verdi.

Cenazenin caminin önüne gelmesiyle şehidin babası, annesi ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Tabuta sarılan şehit anne Saime Şener, "Oğlum sana doyamadım, yüreğimi yaktın" şeklinde Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin akrabası Mahmut Namedoğulları, "Bu kardeş kanını durdurun. Çanakkale'de Türk ve Kürt'ü birlikte şehit oldu. Ama şimdi kardeş kardeşin kanını akıtıyor." diye bağırdı. Şehidin cenazesi dualarla defnedildi.

Diğer yandan önceki gün Hakkari'deki Dağlıca Karakolu'nda şehit düşen Adanalı Uzman Çavuş Metin Can'ın evinde büyük yas var. Şehidin babası Güngör Can, oğlunun şehit olmadan kendisini aradığını ancak konuşamadıklarını söyledi. Güngör Can, "Oğlumla görüşürken durumunun iyi olduğunu söyledi. Beni merak etmeyin, ben şehit olursam arkamdan ağlayıp düşmanı sevindirmeyin, dedi. Baba, 3 gün görevimiz kaldı. Sonra aşağı ineceğiz, nerede müsait olursam seni arayacağım, dedi. Ona söz verdim. Olay günü de saat 11.00 sularında benim telefonumu çaldırdı. Daha sonra defalarca aramama rağmen telefonu cevap vermedi. Saat 14.00 sularında da şehit haberini aldım. Vatanımız sağ olsun." dedi. Öte yandan, şehit cenazesinin hava muhalefeti nedeniyle bugün toprağa verileceği açıklandı. Dağlıca'da şehit olan diğer asker Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu'nun cenazesi de dün memleketi Adıyaman'ın Besni ilçesine hava muhalefeti nedeniyle beklenen zamanda ilçeye ulaşamadı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Abidin Tanrıkolu da memleketi Adıyaman'ın Besni ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehidin ablası Filiz Tanrıkolu, "Bir tane zengin çocuğu yok. Hep fakir fukaranın çocuğu ölüyor. Onlarınki de şehit olsun anlasınlar acılarımızı. Çocuklarımızı 'şehit olsunlar' diye büyütmüyoruz. Hepimiz aynı bayrak altında yaşıyoruz. Neyi paylaşamıyoruz. Dinsin artık bu gözyaşı." diyerek ağladı.

zaman



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,543 µs