En Sıcak Konular

İstihbarata rağmen önlem alınmadı mı?

9 Mayıs 2010 09:07 tsi
İstihbarata rağmen önlem alınmadı mı?

4 askerin şehit olduğu Sarıyayla baskınıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla ilk kez Jandarma'dan bir heyet baskınla ilgili rapor hazırladı. Raporda üç farklı istihbarata rağmen önlem alınmadığına dair bulgu var.

Raporda üç farklı istihbarata rağmen önlem alınmadığına dair bulguların olduğu vurgulanıyor. Ayrıca karakolun güvenliğinin ve mühimmatın yeterli olmadığı, takviye birliklerin geç gittiği ve PKK'lıların karakoldaki ağır silahları da yanlarında götürdüğü belirtiliyor.

Taraf Gazetesi'nin ulaştığı Bakanlık yetkilisi, sonuçların Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na sunulacağını açıkladı.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde dört askerin şehit olduğu Sarıyayla Karakolu baskınıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere kente giden İçişleri Bakanlığı müfettişleri çalışmalarını tamamladı. Heyet, baskına bir dizi ihmalin neden olduğunu saptadı. Taraf gazetesinin haberine göre, İçişleri Bakanlığı heyeti şu tespitlerde bulundu: "Karakolun güvenliği yeterli değildi. İstihbarata rağmen önlem alınmadı. Baskın sırasında yardım geç gönderildi. Karakoldaki mühimmat yetersizdi. Saldırı sırasında askere ait üç telsizi ve iki ağır makineli Bixi silahı PKK'lılar aldı." İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, "Elimizde bulgular var. Çok boyutlu olarak araştırıyoruz." sözlerine açıklık getiren bakanlık yetkilisi şunları söyledi: "Saldırı öncesi alınan istihbaratlar ve uyarıların değerlendirilmediği yönünde bazı güçlü bulgulara ulaşıldı. Bu iddiaların ve bulguların hepsi tek tek araştırılıyor. Bölgede şu anda birçok uzman kişi var. Üç farklı istihbarat raporuna rağmen neden önlem alınmadığı araştırılıyor. Bunun cevabı bulunduğunda, resmin en önemli parçası da ortaya çıkmış olacak." Karakola, takviye birliklerin olaydan 12 saat sonra yürüyerek ulaştığı ileri sürülmüştü. Tunceli ve Nazımiye'deki sağlık ekipleri ise gece 01.55-02.00 sularında karakola ulaşmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de konuyu 'sıra dışı' değerlendirerek, hafta içinde saldırıyla ilgili Jandarma Komutanlığı yetkililerinden detaylı bilgi almıştı.

Zaman



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,658 µs