En Sıcak Konular

'Ben 3 değil, 'en az 3' demiştim'

8 Mayıs 2010 22:27 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin mevcut durumunu koruması için nüfus artış hızının en az yüzde 2.5 olması gerektiğini belirterek, ''Biz de şimdiden diyoruz ki bir yanlışlık başladı. Eğer böyle giderse 2038'de durumumuz kötü. Bu durumu düzelt

Erdoğan, Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya'nın oğlu Yavuz Selim Kaya'nın, Pendik'teki Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan nikah törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahla Yavuz Selim Kaya, kuyumcu Remzi Kök'ün kızı Yüsra Kök ile hayatını birleştirirken Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi şahitlik yaptı.

Evlilik cüzdanını geline veren Başbakan Erdoğan, çifte mutluluklar dileyerek, Allah'tan her iki aileye de yavrularının acısını göstermemesini istedi.

Başbakan Erdoğan, ''Yavrularımız aynı yastıkta kocasınlar. En kötü günleri inşallah bugünkü gibi olsun. Vatana, millete hayırlı nesiller diliyorum. Biliyorsunuz, benim bu konudaki talebim, en az üç tane olmasıdır. Bazıları adresi şaşırıyorlar, 'Siz üç tane dediniz' diyorlar. Ben 'üç' demedim, 'en az üç' dedim. Çünkü bu ülke ve milletin gerçekten istikametini bilen nesillere ihtiyacı var'' şeklinde konuştu.

Böyle şuurlu kurulmuş ailelerin hayırlı nesiller yetiştireceklerine inandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin şu anda nüfus artış hızına baktığımız zaman bir rivayete göre 1.5, bir rivayete göre 1.8. Bu demektir ki bu milletin nüfusu yaşlanıyor. Biz ise şu anda genç nüfusla övünüyoruz. Onun için bunun 2.5'un üzerinde olması lazım. En azından 2.5 olmalı ki mevcut durum korunsun. Dünyada geçmişte 'doğum kontrolü' diyenler, 'nüfus planlaması' diyenler, şu anda 'yandık' diyorlar ve üste para veriyorlar. Ama nüfus artmıyor. Artık kötü alışkanlıklar başladı. Biz de şimdiden diyoruz ki bir yanlışlık başladı. Eğer böyle giderse 2038'de durumumuz kötü. Bu durumu düzeltmemiz lazım. Bir Başbakan olarak bunu söylüyorum. Belki ödül de koyarız bu işe belli olmaz. Çünkü bu işi başarmamız lazım.''

Başbakan Erdoğan, evliliğin uzun bir yolculuk olduğunu vurgulayarak, ''İnanıyorum her iki aile de bu kurulan aileden çok mutlu. Millet, güçlü aileler ile oluşuyor. İnşallah bu uzun soluklu yolculukta birbirinize hep fedakarlıkla sevgi ve saygı içerisinde muamele edeceksiniz. Kötü günler olur, katlanacaksınız. Mutluluğu da hep birlikte paylaşacaksınız'' dedi.

Basın mensuplarının alınmadığı nikah töreni, merkezin bahçesine kurulan dev ekrandan canlı olarak yansıtıldı.



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,452 µs