En Sıcak Konular

DP Genel Başkanı Cindoruk: Anayasa paketi değil, sigara paketi

8 Mayıs 2010 18:54 tsi
DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, bir birlerini döven ve söven milletvekillerinin çıkardığı Anayasa paketinden bir hayır gelmeyeceğini ileri sürerek, "O Anayasa paketi bile değil sigara paketi kadar küçük, değersiz, yanlış, milleti bir birine düşüren

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Doğru Yol Partisi ve Anavatan Partisi'nin birleşmesinin ardından meydanlara inen Demokrat Parti (DP) ikinci mitingini Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirdi. "Ege'nin demokratları Bodrum'da buluşuyor" sloganıyla düzenlenen mitinge Muğla ve ilçelerinin yanı sıra İzmir, Denizli, Aydın, Manisa, Kütahya illerinden de katılım gerçekleşti.

Genel seçimin tarihi belli olmamasına rağmen meydanlara inen DP, Bodrum mitinginde ülkenin kurtuluşu reçetesini açıkladı ve AK Parti'ye yüklendi.

DP Genel Başkan Yardımcıları Ufuk Söylemez ve Dr. Aytun Çıray'ın yanı sıra parti genel kurulunda görev yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan ve Türkiye'nin değişik yörelerinden gelen il başkanlarının eşlik ettiği DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Bodrum İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingte çiftçinin, havyacının, emeklinin durumunun içler acısı olduğunu belirterek kurtuluş reçetesinin açıkladı. Gündemde seçim olmamasına rağmen halka gerçekleri anlatmak için meydanlara indiklerini belirten Cindoruk, "DP Türkiye'nin her yerinde büyük bir coşkuyla iktidara yürüyor. Gittiğimiz her yerde partimize vatandaşlar özlemle sarılıyor. DP'nin iktidarını beklediklerini hasretle dile getiriyorlar. Ülke her alanda büyük sıkıntı içinde çiftçi kan ağlıyor. 2000 yılında Milas'ta 52 bin 500 hektar pamuk ekimi yapılırken, bu rakam günümüzde 4 bin 500 hektara düştü. Yani, geçen 10 yıl sürede çiftçi yüzde 90 daraldı ve küçüldü. Yine 1997 yılında çiftçi 1,5 kilogram buğdayla 1 litre benzin alırken, şimdi ise ancak 6,5 kilogram buğdayla 1 litre benzin alabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda çiftçisine hayvancısına, üreticisine, sahip çıkan DP'yi vatandaşlar özlemle bekliyor." dedi.

AK Parti'yi din üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Cindoruk, "AK Parti bugüne kadar din üzerinde siyaset yaparak bugünlere geldi. Oysaki Türkiye'de televizyonun olmadığı dönemde radyoda ilk ezanı okutan, din eğitimlerini başlatan bizim iktidarımız. Biz hiçbir zaman asla sahte Müslüman olmadık. Bizim nasıl bir dini inanca sahip olduğumuz bizi tanıyanlar çok iyi bilir." iadelerini kullandı.

Meclis'te oylaması tamamlanan yeni Anayasa paketi çalışmalarına değinen Cindoruk, "AK Parti tek başına iktidarın keyfiyetini sürüyor ve git gide diktatörleşiyor. Yeni anayasa paketi ülke anayasasından daha çok adeta bir parti anayasası gibi maddeleri ön görüyor. Bir birini döven, bir birine söven milletvekillerinin çıkardığı Anayasa paketinden bir hayır gelir mi? O Anayasa paketi bile değil sigara paketi kadar küçük, değersiz, yanlış bir birine düşüren ve Türkiye'nin temelini teşkil eden yargıyı, orduyu ve çeşitli devlet kurumlarını tahrip etmek isteyen bir Anayasa paketidir. DP iktidarında ülkemizin istediği vatandaşın beklentisi dâhilin de bir anayasayı yeniden hazırlayacağız." şeklinde konuştu.



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs