En Sıcak Konular

Clinton Pakistan'ı tehdit mi etti?

8 Mayıs 2010 14:52 tsi
Clinton Pakistan'ı tehdit mi etti? ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Times Meydanı’nda yaşanan bombalı saldırı benzeri bir girişiminin Pakistan’la ilişkili olduğu ortaya çıkarsa bunun sonuçlarının “çok ağır olacağını” söyledi.

Clinton’ın Pakistan’ın terörle mücadelede işbirliğini artırdığını ancak ABD olarak daha fazlasını beklediklerini söyledi. CBS televizyonunda Pazar günü yayınlanacak 60 Dakika programında konuşan Clinton, “Pakistan’la bağlantılı olduğunu ortaya çıkardığımız böyle bir saldırı, Allah korusun, başarılı olursa bunun sonuçları çok ağır olur” dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi gecesi New York’taki Times Meydanı’na içinde bomba olan bir araç park eden Pakistan asıllı ABD’li Faysal Şehzad, tutuklandığı Pazartesi gününden beri güvenlik güçleri tarafından sorgulanıyordu.

Los Angeles Times gazetesi beş farklı terör suçuyla karşı karşıya olan 30 yaşındaki Şehzad’ın ailesinin en az iki önemli Pakistanlı militanı tanıdığını bildirdi. Öte yandan Washington Post’ta Cumartesi günü yayımlanan bir haberde de FBI’dan bir ekibin Cuma günü Pakistan’a gittiği ve müfettişlerin operasyonun mali kaynağının yabancı teröristler olup olmadığının inceleneceği ifade edildi.                      

NEW YORK YİNE PANİKTE 

Bu arada dün gece bir kez daha New Yorkluların yürekleri ağızlarına geldi.

Geçen hafta bomba yüklü bir aracın bulunduğu Times Meydanı’nda dün de şüpheli kutu yüzlerce polisi ve bomba imha uzmanını ayağa kaldırdı. Marriott Marquis Oteli’nin önüne bırakılan yeşil renkteki küçük bir buzdolabı yüzünden meydana çıkan caddeler trafiğe kapatıldı.

Bomba imha ekipleri, imha robotuyla buzdolabının fotoğraflarını çekip, X-ışınlarıyla taradılar. Sonunda uzmanlar soğutucunun “zararsız” olduğuna karar verince bölge trafiğe açıldı. İçinde su şişeleriyle kitaplar bulunduğu belirtilen soğutucunun, Times Meydanı’nda geçen hafta sonunda patlayıcı yüklü aracın bulunduğu yere çok yakın bir yerde olması, polisi telaşlandırdı.

Önceki gün de JFK Havalimanı’nda şüphe üzerine bir Emirates Havayolları uçağı durdurulmuş, ancak olayın “yanlış anlama” olduğu ortaya çıkmıştı. New York’ta herhangi bir terör saldırısı riskine karşı alarm durumu devam ediyor.

Hürriyet



Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,363 µs