En Sıcak Konular

Piknik alanında tüfek bombaları bulundu

8 Mayıs 2010 11:43 tsi
Eskişehir'in Çifteler ilçesinin Sakarbaşı bölgesindeki piknik alanı ile otel ve restoranların olduğu bölgede 6 adet patlamamış tüfek bombası bulundu. Mühimmatın bulunduğu alan Türkiye'de ilk demokrasi mitinginin yapıldığı yer olarak biliniyor.

Çifteler ilçesinde otel, restoranlar ile piknik alanın bulunduğu Sakarbaşı bölgesindeki vatandaşlar, otların arasında patlayıcı maddeye benzer cisim olduğunu görünce durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine giden Jandarma ve polis, piknik alanını güvenlik şeridiyle çevirirken, bölgeye giriş ve çıkışları yasakladı. Piknik yapan vatandaşlarda bölgeden uzaklaştırıldı. Olay yeri Jandarma bölgesi olduğu için Jandarma ve polis ortaklaşa çalıştı. Ardından bölgeye Eskişehir'den olay yeri inceleme, bomba imha uzmanı ve Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri gönderildi. Uzman ekipler, piknik alanındaki otların içerisinde dedektörle yaptığı aramalarda, 6 adet patlamamış tüfek bombası buldu. Muhafaza altına alınan tüfek bombaları, incelemesi yapılmak üzere Kriminal Şube'ye gönderildi.

TÜRKİYE'NİN İLK DEMOKRASİ MİTİNGİNİN YAPILDIĞI YER

Mühimmatın bulunduğu alan Adnan Menderes ve Celal Bayar tarafından 1948 yılında düzenlen ve 20 bin kişinin katıldığı Türkiye'de ilk demokrasi mitinginin yapıldığı yer olarak biliniyor. Ayrıca Sakarya şiirine konu olan ve Sakarya Nehri'nin doğduğu yer olan bölgede otel ve restoranlarda bulunuyor. Bölgenin en iyi piknik alanlarından olan Sakarbaşı, baharın gelmesiyle hem Sakarya nehrinin doğduğu hem de Türkiye'nin ilk demokrasi mitinginin yapıldığı yeri görmek için Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor.

TÜFEK BOMBASI YÜZ METRE UZAKLIKTAKİ VARİLİ BİLE YERİNDEN FIRLATIYOR

Tüfeğe takılarak kullanılan tüfek bombasının çok etkili olduğu, atıldığı veya patladığı yerde hedefleri yerinden ettiği, 100 uzaklıktaki bir varili bile yerinden fırlattığı belirtildi. Taşınmasının bile tehlikeli olduğu kaydedilen tüfek bombasının yalnızca Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özel Hareket Polisinde bulunduğu, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terörle mücadele de daha çok kullanıldığı kaydedildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

CİHAN



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,522 µs