En Sıcak Konular

Susurluk raporunun aslı Mesut Yılmaz'dan istendi

8 Mayıs 2010 08:34 tsi
Susurluk raporunun aslı Mesut Yılmaz'dan istendi İkinci ''Ergenekon'' davasında mahkeme heyeti, Susurluk Raporu'nun aslının, Başbakanlık'tan ve eski Başbakan Mesut Yılmaz'dan, incelenmek üzere istenmesine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık ve avukatların taleplerine ilişkin mahkeme heyeti tarafından alınan kararlar, Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklandı.

Buna göre, müdahil olma talebinde bulunan Dilek Bozkaya hakkında soruşturma olup olmadığının Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sorulmasına, cevap geldiğinde talebin değerlendirilmesine karar verildi.

Tutuklu sanık Hasan Atilla Uğur'un, dilekçesinde belirttiği CD'ler üzerinde kimyasal maddeler kullanılarak inceleme yapılması talebinin, suç delili niteliğinde olan CD'lerin kullanılamaz hale gelebileceği değerlendirilerek reddine karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon'da bulunduğu iddia edilen 43 no'lu CD içerisindeki ''C11not'' yazılı şifreli dosyanın bir CD'ye aktarıldıktan sonra TÜBİTAK Gebze Başkanlığına gönderilerek, şifreli bu dosyanın açılmasının istenmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, sanık Tuncay Özkan'a ait olduğu belirtilen 2008/1100 sayılı emanetin birinci sırasında yer alan, 18 ve 19 sayılarıyla numaralandırılmış, üzerinde ''Susurluk Raporu'' ve ''Susurluk Raporu Ekler Dosyası'' yazılı, sayfaları üzerinde kırmızı mürekkepli mühür bulunan ve renkli kalemle belirleme ve işaretleme yapılmış, bazı ifade altları mavi renkli tükenmez kalemle imzalı, içerisinde faks çıktıları olan belgelerin asıl belgeler olup olmadığının kontrolü gerektiğinden, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'da bulunan ve tek nüsha olarak dağıtımı yapıldığı belirtilen Susurluk Raporu'nun aslının incelenmek üzere yeniden istenmesine karar verdi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığında bulunduğu bilinen ''Susurluk Raporu'' ve ''Susurluk Raporu Ekler Dosyası''nın aslı üzerinde inceleme yapılacağından Başbakanlık'tan istenmesine karar veren mahkeme heyeti, bir kısım sanıklar ve avukatların diğer taleplerine ilişkin celse arasında karar verilmesine hükmetti.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 10 Mayıs Pazartesi günü saat 09.00'a erteledi.

Bu arada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 18 sanığın tahliye edilmeleri yönünde oy kullandığı görüldü.

Cihan



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,047 µs