En Sıcak Konular

Türkiye'de 'şeflik' dönemi sona erdi

7 Mayıs 2010 22:42 tsi
Türkiye'de 'şeflik' dönemi sona erdi Halen skolastik düşüncelerle kendi dönemlerini, şeflik dönemlerini hatırlayıp 'ah' çekenler, gözlerini açıp bu dönemlerini görsünler. O dönemler bir daha gelmemek üzere geçti artık."

Cihan Haber Ajansı'nın 18. kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan geceye katılan Arınç, Türkiye'nin 3. dünya ülkesi sınıfından çıktığını; batılı, çağdaş, güçlü ve millet iradesine dayanan demokratik bir ülke olarak kabul gördüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin her geçen gün demokratikleştiğini ve özgürleştiğini vurgulayan Arınç, "Halen skolastik düşüncelerle kendi dönemlerini, şeflik dönemlerini hatırlayıp 'ah' çekenler, gözlerini açıp bu dönemlerini görsünler. O dönemler bir daha gelmemek üzere geçti. Bugünler, pek çok güzel günleri yaşadığımız günler oldu. Bu işler sancısız olmuyor. Sonunda çok güzel çok hayırlı işler olacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de herkesin korkularından kurtulduğunu ve vehimlerinden de uzaklaştığının altını çizen Arınç, "Türkiye'de herkes korkularından kurtulup, vehimlerinden uzaklaşıyor, özgürleşiyor. Sokağa artık rahatlıkla çıkıyor. 33 yıldan beri yanına bile yaklaşamadığımız Taksim'de bayram havasında 200 bin kişi korkusuzca bir araya gelebiliyorsa, bunun sebebi bellidir." diye konuştu.

"33 yıldan beri bu ülkede çeteler vardı." diye konuşan Arınç, "Mafyaların, yasa dışı çetelerin, faili meçhul cinayetlerin arka planları araştırılmıyor. Ne Maraş'ın hesabını sorabildiler? Ne Sivas'ın, ne Çorum'un, ne Taksim olaylarının? Entelektüel aydınların, gazetecilerin ve şehit verdiğimiz onlarca güzel insanın hiçbirinin faili ortaya çıkarılmadı. Sekiz yıldan bu yana 55 tane mafya tipi örgütlenmeyi çökerttik. Artık nefes alamaz hale geldiler. Hablemitoğlu cinayeti haricinde hiçbir faili meçhul cinayet kalmadı. Türkiye'de artık her şey ortaya çıkıyor. Her şey gizli kalmıyor. Her şey ortada ve içi açıldıkça Türkiye'yi geri bıraktıran Türkiye'yi tökezleten, Türkiye'yi diz kapaklarının üzerine çöktüren, bütün kötülükler güneşin aydınlığında birer birer ortaya çıktı. Artık yeni bir Türkiye var ve bu yeni Türkiye yeni çağdaş ve güçlü bir Türkiye olacak." dedi.

28 maddelik anayasa değişikliğinin başarıyla Meclis'te sonuçlandığına dikkat çeken Arınç, anayasanın 2010'un Temmuz ortalarında referandumla sonuçlanacağının altını çizdi.

CİHAN



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,764 µs