En Sıcak Konular

Şehzad'ın Dubai uçağına binmesinde ihmalimiz yok

7 Mayıs 2010 17:17 tsi
Dubai merkezli Emirates havayolları, 1 Mayıs'ta New York Times meydanında bomba yüklü aracı patlatmaya teşebbüsle suçlanan şüphelinin Dubai uçağına binmesinde herhangi bir ihmalin olmadığını açıkladı.

Havayolları, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, ABD hükümeti tarafından hazırlanan uçuş yasağı listesini güncellemeyle ilgili bir ihmali olmadığını vurguladı. Emirates ayrıca ABD'deki yolcu check-in işlemlerine tamamiyle uyduğunu ve güvenlik listelerini düzenli ve zamanında güncelleştirmek için ABD sınır güvenlik kurumlarıyla beraber çalıştığını ifade etti.

Güncellenmeyen liste neticesinde bomba yüklü aracı meydana bıraktığı iddia edilen Pakistan kökenli ABD vatandaşı Faysal Şehzad, New York John F Kennedy havaalanından 3 Mayıs'ta Dubai'ye giden Emirates havayollarına ait EK 202 nolu uçağa binmeyi başarmıştı.

Kapısı kapanan ve kalkışa hazırlanan uçak, son anda ABD güvenlik yetkilileri tarafından durdurulmuş, kapısı açılarak belirlenen yolcular gözaltına alınmıştı. Tüm yolcular uçaktan indirilip bagajların tekrar kontrolden geçirilmesinin ardından uçak yedi saatlik gecikmeyle Dubai'ye doğru yola çıkmıştı.

Yetkililere göre Şehzad'ın ismi 3 Mayıs'ta öğleden sonra uçuş yasağı listesine eklenmiş ve bildiri yarım saat içerisinde federal idare tarafından elektronik olarak dağıtılmıştı. 4 Mayıs'ta açıklama yapan ABD hükümet avukatı Eric Holder, Şehzad'ın bombalama girişimindeki rolünü kabul ettiğini söylemişti.



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,588 µs