En Sıcak Konular

Ateş'e sert tepki: Haddini aşıyor!

7 Mayıs 2010 17:16 tsi
CHP'nin Erzincan davasını izlemekle görevlendirdiği 3 kişilik heyetin başında bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in hâkim ve savcılar hakkındaki eleştirileri tepki çekti.

Basın toplantılarıyla mahkeme üzerinde aleni baskı kuran Ateş'in iddianameyi 'paçavra'ya benzetmesi hukukçuları kızdırdı. Hukukçular, Ateş'in hem görevli cumhuriyet başsavcılarına hem de mahkemeye hakaret ettiğini, bu sebeple CHP'li vekil hakkında soruşturma açılabileceğini belirtiyor.

Emekli Savcı Gültekin Avcı, CHP'li Ateş'in açıklamalarını 'ucuz' olarak nitelerken, milletvekilinin haddi aşan ifadeler kullandığını dile getirdi. Cumhuriyet savcılarına hakaretten doğrudan soruşturma açılabileceğini kaydeden Avcı, şöyle devam etti: "Sayın Ateş, bu kadar teknik dinlemeler, deliller ortadayken rüyasında gördüğü bir iddianameyle ilgili mi konuşuyor? İddianamenin değersiz olduğunu söylemek, haddi aşan bir açıklamadır. Bir siyasal partinin yargılamaya hakaretamiz ifadelerle müdahil olması, adalet karşısında nasıl bir tavır takındığını ortaya koyuyor. Altını dolduramadığı bir iddia ortaya koyuyor. Hiçbir hukuki tarafı yok bu ifadelerin."

Emekli Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu da söz konusu açıklamaların, her şeyden önce adliyenin manevi şahsiyetine hakaret olduğunun altını çizdi. Kayasu, "Adliyenin tanzim ettiği belgeyi yerin dibine sokuyorsun. Savcıların davacı olma hakları var. Adliyenin manevi şahsiyetine hakaret içerdiği için kamu davası da açılabilir." dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, duruşmanın başından beri basın açıklamalarıyla yargı üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. İddianame için ilk gün "saçma sapan" nitelendirmesinde bulunan Ateş, ikinci gün daha ileri giderek 'paçavra' ifadesini kullandı.

Ateş, deliller arasında 183 No'lu CD olarak geçen diskten çıkan "Saldıray Berk Alevi köyleriyle yakından ilgileniyor" notunu da çarpıttı. Ateş, söz konusu notun Orhan Esirger tutuklandıktan bir ay sonra oluşturulduğunu iddia etti.

Ancak bu hatasını akşam saatlerinde düzeltti ve Saldıray Berk ile ilgili fişlemenin yapıldığı tarihte Esirger'in görevde olduğunu itiraf etti. Ateş'in yaptığı hatayla ilgili savunması ise hayli ilginçti: "Bu kadar çok belgenin etrafta dolaştığı bir ortamda kafaların karışması normaldir."

ZAMAN



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,114 µs