En Sıcak Konular

Erdoğan: Artık ruh üçüzü diyorum

7 Mayıs 2010 15:06 tsi
Erdoğan: Artık ruh üçüzü diyorum AK Parti'nin 2. Gençlik Sempozyumu gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan da sempozyumda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye el ele geleceğe yürüsün dedik. Hukukun üstünlüğü kağıt üstünde kalmasın. Kimse kendisini hukukun üstünde görmeisn dedik. Mafya rota çizmesin dedik. Biz millet adına yola çıktık. Tamamen samimi duygularla, tamamen hasbi niyetlerle bu yola devam ettik.

UZLAŞMA ANLAYIŞLARI YOK

Önce bu anayasa değişikliğini geniş bir mutabakatla gerçekleştirelim dedik. Partilere gelin uzlaşma komisyonu kuralım, hep birlikte taslak hazırlayalım dedik. Ama buna yanaşmadılar. Meclis Başkanı, o zaman hepsine davet çıkardı. Gelin komisyon oluşturalım dedi. CHP o dönemde, olumsuz cevap verdi. Bunların uzlaşma diye hiçbir zaman bir anlayışı yok. Tam anlamıyla uzlaşmazlık bunların genlerine işlemiştir. Yönetimi kast ediyorum, CHP'ye oy verenleri değil.

HEPSİNİN HAZIRLIKLARI VAR

Madem taslağa yanaşmıyorsunuz, biz çalışacağız dedik. Aslında bunların hepsinin geçmişte hazırlıkları var, CHP'nin STK'ların, TOBB'un var, TÜSİAD'ın var. Hepsinin hazırlıkları var. Bizim de çalışmalarımız vardı. Artık adına mini mi dersiniz, küçük mü dersiniz, temel olabilecek bir çalışmayı ortaya koyduk.

İlginç olanı daha taslağı görmeden okumadan istemeyiz dediler. Bazıları bize çay kahve içmeye gelebilirsiniz dediler. Bazıları Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz dediler, daha okumadan. Bunlarla neyi uzlaşacaksınız? Ama biz milletimizin bize vermiş olduğu emanete layık olalım diye, biz hazırlıklarımızı kendilerine verdik.

ÇOK SABRETTİK

Bu parlamentoda anayasa yapamazsınız demişlerdi. Son ana kadar görevini yapacaksın. Daha bir buçuk sene var, bunlar seçimi yapalım ondan sonra diyor. Bak 14 günde parlamentodan geçti. Eğer bizi engellemeseler, inanın bunlar 1 haftada hallolurdu. Öyle küfürler, öyle hakaretler yapıldı ki, hep sabrettik. Ne adına? Millet adına, uzlaşma adına.

Şiir okuyamazsınız dediler, muhtar bile olamazsınız demişlerdi. Ama onların dediği gibi olmadı, milletin dediği gibi oldu. Ama onlar bunun farkı değillerdi. Cumhurbaşkanı seçemezsiniz dediler, seçtik mi? Seçtik, milletle beraber seçtik. Türkiye'nin kardeşliğini pekiştiremezsiniz diyorlardı, dün bunu söyleyenlerle, meclis'te bizi engelleyenler aynı zihniyettedir.

MASKELER DÜŞÜYOR

Birbirinden farklı gibi görünen o zihniyet, birbirinin aynı olduğunu tamamlayıcı olduğunu ortaya konan tavırda gösterdiler. Takke düştü kel göründü, olay bu. Maskeler tek tek aşağı indi.

Büyük statüko ittifakı deşifre oldu. Aylardır MHP, Ak Parti hakkında ağza alınmayacak iddialarda bulunuyor. Türk siyasi tarihinde görülmemiş bir seviyesizlikle Ak Parti'ye iftiralar atıyor. Bizi terörle kol kola göstermeye çalışanlar, gerçek yüzlerini ortaya koydular. CHP'yle, BDP'yle birlikte oldular. İmralı'yla dahi aynı fikirde aynı yaklaşım içinde oldular.

BUNLAR RUH ÜÇÜZÜ

CHP, MHP için önceleri ben bunlar ruh ikizidir diyorum, ben bu ikiliye, BDP'de katıldığı için artık onlara ‘ruh üçüzü' diyorum.



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,334 µs