En Sıcak Konular

Seyrantepe Stadı'ndan sevindirici haber

7 Mayıs 2010 14:45 tsi
Galatasaray Kulubü'nün gelecek yıl maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena'dan sevindirici haber.

Galatasaray Kulubü'nün gelecek yıl maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena'nın kaba inşaatının yüzde 98'inin bittiği açıklandı. Stat inşaatının sürdüğü Seyrantepe'de düzenlenen basın toplantısında stadın şu andaki durumu kamuoyuna gösterildi. Basın toplantısına Galatasaray Kulubü Başkanı Adnan Polat, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun katıldı.

POLAT: OCAK 2011'DE MAÇLARIMIZI SEYRANTEPE'DE OYNAYACAĞIZ

2010-2011 sezonun ikinci yarısının ilk maçından itibaren Türk Telekom Arena'da maçlarını oynamaya başlayacaklarını dile getiren Başkan Adnan Polat, "TOKİ ile yapmış olduğumuz anlaşmada bu stat, çok maksatlı üstü açılır-kapanır spor kompleksi olarak tanımlanıyor. Bu anlaşma çerçevesinde stadın yapımı devam ediyor." şeklinde konuştu. Adnan Polat, eksiksiz olarak stadın, 29 Ekim'de kendilerine teslim edileceğine inandığını ifade etti.

Polat, Galatasaray Spor Kulübü olarak stadın işletmesi konusunda kendi bünyesinde 30'a yakın arenanın işletmesini elinde bulunduran AEG firması ile 1.5 yıl önce anlaşmış olduklarını hatırlatarak, stadın başına da Wembley Stadı'nın 5 yıl boyunca stat direktörlüğünü yapmış olan bir ismi 6 ay önce getirdiklerini ifade etti.

Adnan Polat, Türk Telekom Arena'da locaların tamamen satıldığını ifade ederek, "Locaların satışını bitirdik. Vip koltukların satışı da devamediyor. Şu anda yarısını sattık. Vip koltukları almak isteyenler acele etsin. 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren zam yapacağız. Bilet satışlarından şu anda 60 milyon dolar civarında bir geliş oluştu. Bu paraların hepsi kasamıza girmiş olması mümkün değil ama belli ödeme planları içinde ödemelerin büyük bölümü oluştu." diye konuştu.

STADIN ÜSTÜNÜN AÇILIR KAPANIR OLMASI YİNE TARTIŞMA ÇIKARDI

Toplantının sonunda gazetecilerin stadın çatısının açılır kapanır olup olmayacağının sorması üzerine Başkan Adnan Polat, "Bu ihale ikinci defa ihaleye açıldığında TOKİ Başkanının bana şöyle bir teklifi oldu. 'Bu ihaleye çatıyı ilave edersek müteahhitlerin en az dört aya daha ihtiyacı olacaktır. Açılır kapanır çatı kısmını hariç olarak ihaleye çıkalım. Açılır kapanır çatı ihalesini daha sonra ilave edelim.' Bu bağlamda stadın açılır kapanır kısmı ihaleye dahil edilmedi. Bundan sonra bu kısmın yapımı ne zaman olacak? Bunu bu hafta içine TOKİ Başkanımızla oturup neticeye vardıracağız." sözleriyle yanıtladı.

TOKİ Başkan Yardımcısı Haluk Karabel ise çatının çelik konstrüksiyonunun zaten yapıldığını ifade ederek, "Burada açılır kapanır çatının daha sonra montajının kolaylaştırmak için gereken imalatı sözleşme gereği yapıyoruz. Bu konu yakın bir gelecekte netleşecek. Galatasaray camiasının taleplerini de dikkate alarak sonuçlandıracağız. Cumhuriyetimizin 87. yıldönümünde stadın açılışı yapacağız. Ancak açılır kapanır çatının aynı tarihe yetişmesi mümkün değil." dedi.

Bu noktada söz alan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi ise çatının açılır kapanır olmasının Ağustos 2006'da, Nisan 2007'de yapılan protokollerde belirtildiğini ifade ederek, bu durumun yeniden tartışılmasının söz konusu olmadığını söyledi.



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,526 µs