En Sıcak Konular

Tam da Fener maçı öncesi...

7 Mayıs 2010 12:17 tsi
Hürriyet Gazetesi'nden Atilla Türker'in haberine göre; SÜPER Lig’de şampiyonluğun kaderini belirleyecek maçlardan biri olarak gösterilen Ankaragücü-Fenerbahçe karşılaşması öncesi Başkent’te şok bir gelişme yaşandı.

 Uzun süredir transfer ücretlerini alamadıklarını belirten Ankaragücü futbolcuları, dün sabah yapılması gereken antrenmana çıkmadılar.

Ankaragücü’nün Sarayköy Tesisleri’nde basına kapalı olarak yapılması düşünülen dünkü antrenmanın saati 10.30 olarak belirlendi. Ancak hiçbir futbolcu sahaya çıkmadı. Teknik direktör Lemerre ve antrenör Ümit Özat, sahada yarım saat boyunca bekledi. Ama yine de hiçbir oyuncu gelmedi. Bunun üzerine Lemerre ve Ümit Özat da soyunma odasının yolunu tuttu.

Sürekli oyalandık
Tesislerde bulunmalarına rağmen sahaya çıkmayan futbolcular, bu protestolarının nedenini de “Transfer ücretlerimizi aylardır alamıyoruz. İçeride yüklü miktarda paramız birikti. Ankaragücü’ne olan sevgimiz ve saygımız nedeni ile bugüne kadar dayandık. Her türlü fedakarlığı yaptık. Ankaragücü’nün başarısı için gecemizi gündüzümüze kattık. Ancak sürekli oyalandık. Artık sabrımız kalmadı” diyerek açıkladılar.

Garanti istediler
Seslerini duyurabilme adına bu protestoya gittiklerini belirten futbolcular, bugün yapılacak antrenmana çıkıp çıkmama konusunda da henüz karar vermediler. Bugün yüklü bir ödeme yapılmaması ya da çok iyi bir garanti verilmemesi halinde bu protestonun devam edebileceği öğrenildi. Hiç idman yapılmadan doğrudan Fenerbahçe karşısına çıkılabileceği de bildirildi. Ankaragücü futbolcularının toplam 10 milyon lira alacağı bulunduğu öğrenildi.
Bu tarihi eylem sonrası Ankaragücü yönetiminin futbolculara karşı nasıl bir uygulamaya gideceği de merak konusu oldu. Yaşanan bu protesto nedeni ile kafalarda çeşitli soru işaretleri oluştu.

İkna edemezlerse A2 ile çıkacaklar

Ankaragücü yönetimi bu sabah futbolcularla bir toplantı yapacak. Fenerbahçe maçı öncesi çeşitli şaibelere meydan vermemek için, futbolcular ikna edilmeye çalışılacak. Bu ikna çabaları sonuç vermediği taktirde sahaya mecburen A2 kadrosu ile çıkılacak. Bu arada futbolcuların bu eylemi yapmadan önce hukuki anlamda bazı girişimlerde bulundukları öğrenildi.

Yönetim olağanüstü toplandı

Ankaragücü Yönetimi olağanüstü toplandı...

Fenerbahçe maçına 2 hafta kala ortaya atılan "hakem" iddiaları gündemi o günden bugüne kadar meşgul ederken, şimdi ise "para krizi" patlak verdi. Yöneticilerin tamamı şu anda tesislere gelerek sodrunu çözmek için çaba harcıyor...

Sarayköy Tesisleri'nde dün saat 19 30'da yapılacak olan antrenmana hiçbir futbolcunun çıkmaması üzerine,Teknik direktör Roger Lemerre ve antrenör Ümit Özat, bir saat bekledikten sonra soyunma odasına gittiklerinde futbolcuların neden antrenmana çıkmadıklarını öğrenmelerinin ardından olay Başkan Ahmet Gökçek'e bildirildi ve kriz atlatılmaya çalışılsa da olay medyaya yansıdı.

Edinilen bilgiye göre haftabaşından bu yana bu krizin yaşandığı ve ödemelerin yapılmamasından dolayı futbolcuların isyan ettiği belirtildi.

Sarayköy Tesisleri'nde bulunmalarına rağmen idmana çıkmayan futbolcular, "Transfer ücretlerini aylardır alamadıkları gerekçesiyle bu tür bir eylem yaptıkları belirtildi.

Seslerini duyurabilme adına bu protestoya gittiklerini belirten futbolcular, bugün yapılacak antrenmana çıkıp çıkmama konusunda da henüz karar vermediler. Bugün yüklü bir ödeme yapılmaması ya da garanti verilmemesi halinde bu protestonun devam edebileceği öğrenildi. Ankaragücü futbolcularının toplam 8 milyon lira alacağı bulunduğu öğrenildi.

Slovak Gölcü Vittek'in de sakatlığı nedeniyle ülkesine erken gittiği şeklindeki açıklamaların doğru olmadığı, Vittek'in de parasını alamadığı için ülkesine gittiği ifade edildi.

18 futbolcuya 7 milyon Euro ödediler

Njitap Geremi:  400 bin Euro
Jerome Rothen:  450 bin Euro
Marek Sapara: Kulübüne 1.8 milyon Euro, futbolcuya yıllık 900 bin Euro
Jan Rajnoch:  350 bin Euro
Robert Vittek:  450 bin Euro
Kağan Söylemezgiller:  50 bin Euro
Darius Vassell:  800 bin Euro

Ankaraspor’dan kiralık gelenler

Adem Koçak:  400 bin TL
Aydın Karabulut:  300 bin TL
Bilal Kısa:  300 bin TL
Ediz Bahtiyaroğlu:  300 bin TL
Hürriyet Güçer:  450 bin TL
İlhan Parlak:  350 bin TL
Mehmet Çakır:  450 bin TL
M.Hanifi Yoldaş:  350 bin TL
Özgür Çek:  250 bin TL
Teo Weeks:  130 bin TL
Umut Sözen:  100 bin TL



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,860 µs