En Sıcak Konular

Genelkurmay'ı 'önleme dinlemesi' talebi

7 Mayıs 2010 11:51 tsi
Genelkurmay'ı 'önleme dinlemesi' talebi Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı iddia edilen 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' ile ilgili İstanbul polisinin, emekli paşalara ve Genelkurmay Başkanlığı'na ait bir telefonun, 'önleme' amacıyla teknik takibe alınmasını istediği ortaya ç

Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı ileri sürülen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"yla ilgili davanın soruşturma aşamasında polisin Genelkurmay Başkanlığına ait bir telefon ile eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler'in kullandığı, eşinin üzerine kayıtlı telefonları dinlemek istediği ortaya çıktı. İstanbul Valiliği aracılığıyla savcılığa gönderilen dinleme talebinde Genelkurmay Başkanlığı'na ait bir telefon numarası ile 16 isme ait 23 ayrı telefonun takibi için izin istendi. Dinleme talebinde "Gelişen ani olaylar karşısında derhal müdahale edilebilmesi" gerekçe gösterildi.

TELEFONLAR TESPİT EDİLDİ

İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan'm bir numaralı, Albay Çiçek'in 2 numaralı sanık olduğu 7 sanıklı davanın 82 ek delil klasörü arasında çok çarpıcı bir belge yer aldı. "AK Parti ve Gülen'i bitirme planı" olarak da adlandırılan İrtica ile Mücadele Eylem Planı'yla ilgili sav¬cılık, İstanbul Te¬rörle Mücadele ve Organize Suçlar Şube Müdürlü-ğü'nden araştırma yapmasını istedi.

Polis, araştırma sonucunda ihbar mektubunda adı geçen 16 isme ait 23 ayrı telefon numarası elde etti. Araştırmada 1 Orgeneral Taşdeler'in eşine ait 505 779 nolu telefon ile yine Genelkurmay Başkanlığı Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığının Türk Ocağı Caddesi Balgat Ankara adresine kayıtlı 0530 787.... nolu bir cep telefonu da tespit edildi.

Polis, söz konusu telefonların "örgüt adına kullanıldığı şüphesiyle" soruşturmanın şüphelisi de olan isimlere ait telefonların 3 ay süreyle dinlenmesi için Ergenekon savcılarından talepte bulundu.

DİNLENMESİ İSTENEN İSİMLER

Ahmet Hicri Dinçerol, Ergin Saygun, Fehime Süeda Taşdeler, Ziya İlker Göktaş, Fuat SeM, Şükrü Kısadere, Erhan Sakallı, Tülay Bozkurt, Kazım Bozkurt, Mustafa Urhan, Rifat Sülük, Muharrem Mutlu Arıkan, Fatih Karacaer, İsmail Volkan Şahin, Berrin Bal Şahin, Halil İbrahim Turunç.

Akşam



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,612 µs