En Sıcak Konular

Erdoğan'dan CHP'ye dava...

7 Mayıs 2010 11:30 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li 2 vekil hakkında dava açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'ndaki Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur görüşmeleri sırasında, ''mal varlığına ilişkin'' açıklamalarda bulunan CHP'li milletvekilleri Akif Ekici ve Engin Altay hakkında, ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' gerekçesiyle ayrı ayrı 50'şer bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davaların dilekçelerinde, ''Ekici ve Altay'ın, 05 Mayıs 2010'da TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeler esnasında, Anayasa'nın Askeri Yargıtay başlıklı 156. maddesinin son fıkrası ile ilgili vermiş oldukları değişiklik önergeleri üzerine söz aldıkları, fakat konuşmalarında, önerge içeriği ile tamamen ilgisiz ve alakasız bir şekilde, Başbakan Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz kastıyla tamamen gerçek dışı ithamlarda, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaretlerde bulundukları'' iddia edildi.

Dilekçelerde, Akif Ekici'nin, ''Ülkemizi idare eden Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunda mal varlığıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Bir daire, bir kooperatif hissesi, bir arsa, yüzde 10'luk bir şirket hissesi olan Erdoğan, bu sekiz yıl içerisinde 2 milyar doların üzerinde bir servete erişerek, dünyada 10 zengin lider arasına girmiştir'' şeklinde konuştuğu, Engin Altay'ın da ''Şimdi, bir tarafta Sümerbank'ın Nazilli Basma Fabrikasında, Başbakanlığı döneminde sadece 25 kuruşluk bir usulsüzlük yapıldığı tespit olundu diye Atatürk'e istifasını sunan bir Başbakanımız var, bir tarafta da The Economist'e göre, dünyanın sekizinci zengin Başbakanı var. Yedi yılda dünyanın sekizinci zengin Başbakanı olan birisi, o Başbakanı eleştiremez'' ifadelerini kullandığı aktarıldı.

''Ekici ve Altay'ın bu ifadeleri ile siyasi bir lider ve Başbakan olan Erdoğan'ın siyasetteki görevi nedeniyle zengin olduğu, bunun da emek karşılığı olmayıp yolsuzluklarla ve haksız yollarla elde edildiği anlam ve sonucu çıkartılmak ve kamuoyuna duyurulmak istendiği'' iddia edilen dilekçelerde, ''Bu itham ve iddiaların tamamen gerçek dışı ve iftira olduğu, davalıların, toplumun kafasını karıştırarak Erdoğan'ı toplum nezdinde yolsuzluk, hırsızlık yapan biri konumuna düşürmek istedikleri'' ileri sürüldü.

Erdoğan'ın mal beyanında bulunduğu ve Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sayfasında yer verilen mal beyanının bu şekilde herkesin erişimine sunulduğu kaydedilen dilekçelerde, davalıların iddialarını dayandırdığı The Ekonomist Dergisi'nin Türkiye Temsilcisi Amberin Zaman'ın da ''derginin, herhangi bir zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünyanın en zengin liderleri arasında yer aldığına ilişkin bir yayın yapmadığını'' ifade ettiği anımsatıldı.

Davalıların söz konusu ifadeler ile eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştıkları ileri sürülen dava dilekçelerinde, milletvekilleri Akif Ekici ve Engin Altay'dan, yasal faiziyle birlikte 50'şer bin TL manevi tazminat talebinde bulunuldu.



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs