En Sıcak Konular

Aytaç Durak oğlunun televizyonuna ödemeleri belediyeden yapmış

7 Mayıs 2010 10:54 tsi
İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, oğlu Gökhan Durak'a ait Çukurova Televizyonu'nda çalışanların maaşını belediye şirketlerinden ödemiş.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonrası ortaya çıkan ödemeler konusunda Adana Büşükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan harekete geçti.

Mahmut Çelikcan belediyeye bağlı İmar. A.Ş, Koza A.Ş, ÇUFAŞ, Beldetaş ve TÜMAŞ adlı şirketlerde yaptırdığı araştırmada şirketlerde kapasitenin üstünde personel çalıştırıldığını tespit etti.

Aytaç Durak'ın oğluna ait Çukurova televizyonunda çalışanların maaşları belediye şirketlerinden ödenirken belediyede çalışan personelin de Gökhan Durak'ın Çukurova Televizyon'da çalıştırıldığı ortaya çıktı. Belediye görevlileri hizmeti Gökhan Durak'a ederken maaşlarını ise Aytaç Durak'ın başkanlığını yaptığı Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerden almış. Öyle ki televizyon da haftada bir program yapanlara 6 bin liraya kadar maaş ödeniyor. Adana'da yerel yayın yapan ve yayın içeriğinin çoğunluğu Aytaç Durak'ın propagandası üzerine kurulu Çukurova Televizyonu'nda İşçi Partisi eski İl Başkanı Sadettin Memili (Sedat Memili) ismini kullanıyor. Çukurova TV'de tartışma programlarının sürekli konuğu. 33001012455108 Sicil numarası ile Koza Kültür A.Ş'de çalıştığı görünüyor. Memili ayda 2 bin 200 lira maaş alıyor. Çukurova Televizyonu yönetim kurulu üyesi Can Ceylan Koza A.Ş.'den 3 bin 212 lira maaş alıyor. Televizyonun grafikeri ise ise belediyeden. televizyonda da grafiker olarak çalışan Funda Şevik, Yeni Adana İmar A.Ş'de 0101015395028 SSK Sicil Kaydı ile şirketten brüt 5 bin 629 lira maaş aldığı ortaya çıktı.

Oğuz Topaçoğlu her Cumartesi günü 'Haftanın Ardından' adlı programı sunuyor. Koza Kültür A.Ş'den ise 4 bin 629 lira maaş alıyor.

Nurettin Çelmeoğlu ise 'Çelmeoğlu Adana Yollarında' adlı televizyon programının sunucusu. Koza Kültür A.Ş'de çalıştığı görünüyor. 4 bin196 Lira maaş alıyor. Necmettin Uçar, televizyon'da çeşitli programlara katılıyor. Geçmiş yıllarda aynı televizyonda 'Editör' adıyla program yaptı. Koza Kültür A.Ş'den 5 bin 288 lira maaş alıyor. Mehmet Acarlar, mesai çizelgesinde televizyonun haber biriminde çalıştığı gözüküyor. Koza Kültür A.Ş'den aldığı maaş ise bin 760 lira. Mehmet Acarlar'ın abisi Abdulkadir Acarlar aynı zamanda Aytaç Durak'ın kameramanı olarak görev yapıyor. Akif Özdemir, mesai çizelgesinde televizyonun haber biriminde görevli olduğu görünüyor. Koza Kültür A.Ş'den aldığı maaş 2 bin 528 lira aynı zamanda Çukurova televizyonunda ana haber sunucusu.

Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'ın sahibi olduğu yerel Çukurova TV'nin mesai çizelgesinde de yine belediye personeli yer alıyor. Sabah mesaiye Çukurova TV'de başladıkları kendi imzaları ve giriş saatleri el yazıları ile görünen Belediye personeli aynı şekilde akşam da çıkışta yine kendi el yazıları ile çıkış saatini yazıp imzalayarak televizyon binasından çıkmış görünüyorlar. Söz konusu televizyonda belediye personeli de çalıştırılıyor. Bazı personellerin maaşları ödenmezken bazılarına 6 bin liraya kadar maaş ödenmesi ise dikkatlerden kaçmıyor.

Koza A.Ş. Altın Koza Film Festivalini devlet kasasından yaparken sponsor bulmak için çaba dahi göstermiyor. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan ise 16 milyon liraya mal olacak festivalin devlet kasasından değil de sponsorlar aracılığıyla düzenlenmesi için çalışma başlattı. Ayrıca Çelikcan'ın, 100'ün üzerinde kişinin çalıştığı şirketlerdeki eleman sayısını 15'e kadar düşürmek için çalışma başlattığı öğrenildi.

BÜROKRATLAR HUZURLU ADANALI HUZURSUZ

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın belediye görevli otobüs şoförleri maaş alamazken belediye şirketlerinden yılda 2 milyon lirayı huzur hakkı adı altında bürokratlarına dağıttığı belirlenmişti. Aytaç Durak'ın görevden alınmasının ardından yerine vekaleten bakan Mustafa Tuncel, belediye şirketlerinden ÇUFAŞ'ın 9 üyeye dağıttığı yıllık 435 bin liralık huzur hakkına genel kurulla son vermişti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği'ne seçilen Mahmut Çelikcan, yılda 600 bin lira huzur hakkı dağıtılan Adana Büyükşehir Belediyesi İmar AŞ ve diğer şirketlerdeki huzur haklarını düşürmek ve yönetim değişikliğine gitmek için üyeleri olağan genel kurula çağırdı. Ancak üyeler şirketlerden dağıtılan huzur hakkının kesilmemesi için direndiği öğrenildi.

Cihan



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,273 µs