En Sıcak Konular

Sırrı Sakık'tan Genelkurmay'a 'nifak' tepkisi

6 Mayıs 2010 22:56 tsi
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, uzman çavuşlarla ilgili sözlerine "Bu Silahlı kuvvetler arasına nifak sokmaktır, bu adiliktir" karşılığını veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a tepki gösterdi.

Sakık, "Mazlumların hakkını savunmak nifaksa ben nifakçıyım. Kışla diliyle cevap vermek istemiyoruz ama bizi böyle itham edenler Ergenekon'un sanığı ile Anıtkabir'de rahat bir şekilde poz veriyor. Saldıray Berk'e kefil olabilirim diyebiliyor" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda, 26'ncı maddeye bağlı Geçici 20'nci madde üzerinde verdiği önerge üzerine söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "En çok uzman çavuşlar ölüyor" sözleri nedeniyle "Bu Silahlı Kuvvetler arasına nifak sokmaktır, bu adiliktir" diyen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a tepki gösterdi. Uzman çavuşların savaşın öncü kadrosu ve en çok mayına basıp ölenlerin uzman çavuşlar olduğu, buna rağmen Orduevlerine bile alınmadıkları yönündeki görüşünü yineleyerek, "Genelkurmay Başkanı benim ordunun içine nifak soktuğumu söylüyor. Mazlumların hakkını savunmak nifaksa ben nifakçıyım. Bu insanlar canını feda edebiliyorsa orduevlerine girebilmeli. Biz masumların hakkını savunuruz. Bu adiliktir diyor genelkurmay başkanı. Kışla diliyle cevap vermek istemiyoruz ama bizi böyle itham edenler Ergenekon'un bir numaralı sanığı ile Anıtkabir'de rahat bir şekilde poz veriyor. Saldıray Berk'e kefil olabilirim diyor. Islak imza belgesine kağıt parçası diyor. Çukurca'da 7 askerin ölümüne neden olan mayınları PKK'nın döşediğini söylüyor. Bu silahların TSK'ya ait olduğunu gördük. Poyrazköy'deki lav silahları için soba borusu diyor ancak gerçek olduğu ortaya çıktı. Erzincan'da dava görülürken mahkemenin üzerinden F-16'ların nasıl uçuş yaptığını gördük" diye konuştu.

-ŞAHİN'E "GENELKURMAY BAŞKANI'NA DEĞİL PARLAMENTERİNİZE SAHİP ÇIKIN" TEPKİSİ-

Sakık'ın bu sözleri üzerine Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Burada olmayan, cevap veremeyen kişilerle ilgili dikkatli konuşulması" gerektiği konusunda uyardı. Sakık ise "Biz de Anıtkabir'de yoktuk"karşılığını verdi. Şahin Genelkurmay Başkanı için "Burada cevap verme imkanı yok ki" sözleriyle uyarısını sürdürürken Sakık, Şahin'e dönerek, "Bir yerlere mesaj veriyorsanız, bu mesajlar sizi kurtarmaz" şeklinde tepki gösterdi. Sakık, Şahin'e "Mahkemenin üzerinden F-16'lar uçuyorsa, devletin bir memuru bir parlamentere hakaret edebiliyorsa asıl göreviniz çıkıp ona cevap vermektir. Milletvekilinize sahip çıkmanız gerekirken Genelkurmay Başkanı'na sahip çıkıyorsunuz"dedi. Şahin ise "sakin ol sayın Sakık" diye karşılık verdi. Sakık, AKP milletvekillerine ise "Size kim kefil olacak, bu kadar hukuksuzluğa karşı siper oluştururken size kim siper oluşturacak. Kefil olursanız keffar olursunuz. Bu F-16'ları oradan havalandıranları görevden alma yetkiniz var bunu yaparsanız arkanızda oluruz" diye seslendi.

Zaman



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs