En Sıcak Konular

Bakan Ergin'den Özbek'e cevap

6 Mayıs 2010 16:23 tsi
Bakan Ergin'den Özbek'e cevap Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in, HSYK'nın yapısını düzenleyen anayasa değişiklik teklifinin kabulüne yönelik sözlerini değerlendirdi.

Bakan Ergin, İsviçre Kantonlar Meclisi Başkanı Erika Forster-Vannini ve beraberindeki heyet ile TBMM'de görüştü. Ergin, görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Konuşmanızda, 'Anayasa değişikliğine ilişkin ilave yasalar da gelebilir' dediniz. Biraz bunu açar mısınız?" sorusu üzerine Ergin, "Bu anayasada yapılan değişiklikleri destekleyecek teşkilat yasasına ihtiyaç var. Mesela, Anayasa Mahkemesinin yapısı değiştiriliyor, üye sayısı artıyor, daireler şeklinde çalışması öngörülüyor. Bunun uygulamasını, geçici maddelerle düzenliyoruz. Anayasa Mahkemesinin teşkilat, kuruluşu hakkında kanunda değişiklik öngörmek lazım bunu kastettim" diye konuştu.

HSYK'nın oluşumuna ilişkin Anayasa'da temel düzenlemeler yaptıklarını anımsatan Ergin, bunun uygulamasını gösterecek olanın, kuruluş kanunda yapılacak düzenlemeler olduğunu söyledi. Sadullah Ergin, "Bu paketi, anayasa değişikliğini destekleyecek yasalar onları kastettim" dedi.

Ergin, bir gazetecinin, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in, HSYK'nın yapısını düzenleyen anayasa değişiklik teklifinin kabulüne ilişkin değerlendirmesini hatırlatması üzerine, "Bu değerlendirmeleri basın önünde yapmayı uygun bulmuyorum ama Parlamento kendi iradesini ortaya koyar. Bugün görüşmelerin sonucunda ortaya çıkacak iradeye hepimiz saygı duyarız. Bu parlamentodan, bu paket geçerse son sözü söyleyecek olan halktır, millettir. Herkesin, milletin kararına saygı duyması lazım" dedi.

Bakan Ergin, "Yasama organı da millet adına çalışıyor, yürütme de milet adına fonksiyon icra ediyor. Anayasamız böyle emrediyor. Yargı da 'Türk milleti adına' diye aldığı kararların önüne bir cümle ilave ediyor. Dolayısıyla milletin vereceği karara hepimizin saygı göstermesi gerekiyor" diye konuştu.



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,684 µs