En Sıcak Konular

'Başkan vekilliğim düşmedi'

6 Mayıs 2010 15:01 tsi
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan, başkan vekilliğinin düşmediğini, durdurulduğunu söyledi.


Çelikcan, "Adana 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı henüz bana tebliğ edilmedi. Karar tebliğ edildikten sonra itiraz haklarımı kullanacağım." dedi.

Çelikcan, itirazının reddedilmesi durumunda, kararın İçişleri Bakanlığı ve Adana Valiliği tarafından değerlendirileceğini, ondan sonraki sürecin ise söz konusu makamlar tarafından duyurulacağını kaydetti.

Adana'da yapılan başkan vekilliği seçimlerinin, Türkiye'de bir ilk olduğunu hatırlatan Çelikcan, seçimlerle ilgili herkesin farklı yorum yaptığına dikkat çekti. Çelikcan, "İtirazımızı yapacağız. Tebligat daha elime ulaşmadı. Tebligat bize geldikten sonra 7 gün içinde itiraz etme hakkımız var. Bu hakkımızı kullanarak Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulunacağız." diye konuştu.

Kararın, 'başkan vekilliği düştü' şeklinde haber yapıldığını söyleyen Çelikcan, ''Eğer itirazımız kabul edilirse hukuki süreç devam edecek. Hukuki süreci atlamamak lazım.'' ifadesinin kullandı. Yargı kararlarının uygulamada bir süresi olduğunu vurgulayan Çelikcan, şöyle devam etti:

"İdari yargıda, yargı kararlarının uygulama süresi var. Her iki tarafın da mağdur olmaması için yasa koyucu bunu ön görmüş. İdari yargı kararlarının uygulanma süresi tebliğ tarihinden itibaren 30 gündür. Biz de o süreyi kullanacağız. O süreç içinde Bölge İdare Mahkemesi kararın kaldırılmasıyla ilgili karar verirse bu süreç devam eder, 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği karara onlar da katılırsa zaten bu süreç sonlanmış olacak."

Herkesin bağımsız Türk yargısına güvenmesi gerektiğini ifade eden Çelikcan, "Ben sonuna kadar güveniyorum. Adil ve şeffaf bir yargılama sürecinin olacağına inancım tam." ifadesinin kullandı.

Adana 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı daha açıklanmadan, avukata tebliğ edilmeden bazı kesimlerin elinde dolaştığına dikkat çeken Çelikcan, "Bu kararların dolaşmasını yargıyı baskı altına alma, yargının güvenirliğine bir saygısızlık olarak görüyorum. Bu durum hayret verici ve üzücü bir durum. Karar açıklanır herkes bunu saygıyla karşılar. Yargıyı rahat bırakacağız, yargı çalışacak ve güveneceğiz. Güvenmekten başka yolumuz yok.'' şeklinde konuştu.

CİHAN



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,091 µs