En Sıcak Konular

Papa'ya hemşehri şoku

6 Mayıs 2010 14:25 tsi
Almanya'da kiliseye bağlı kurumlarda meydana gelen taciz olaylarının gün yüzüne çıkması Katolik inancının kalelerinden Regensburg'da da depreme sebep oldu.

Regensburglu Kardinal Joseph Ratzinger'in beş sene önce Papa 16. Benedikt olmasından sonra bağlılıklarını göstermek adına çocuklarına en çok Benedikt ismini veren hemşehrileri, akın akın kiliseyi terk ediyor. Tarih boyunca birçok önemli din adamı yetiştirmekle meşhur Regensburg'da, inananların Kilise'ye sırtını çevirmesi Avrupa'nın merkezinde bulunan önemli bir kalenin sarsılmasına neden oldu. Papa'nın çıkması sebebiyle Vatikan'ın özellikle önem verdiği Regensburg'da, taciz olaylarının ortaya çıkmasından sonra kiliseden çıkışların beş misli artış gösterdiği açıklanan rakamlarla ortaya çıktı. Regensburg Belediyesi'nin açıkladığı istatistiklere göre Ocak ve Şubat aylarında 71 olan çıkış sayısı, Mart ve Nisan aylarında 388 olarak 5,5 kat arttı.

VATİKAN'IN REGENSBURG KALESİ DÜŞÜYOR

2006 yılında 'Regensburg Konuşması'nda Hz. Muhammed hakkında yaptığı ''O, inancını kılıçla yaymaktan başka ne yeniliği getirdi.'' alıntısıyla İslam dünyasının tepkilerini çeken Papa, radikal 'Pius Kardeşliği' tarikatını Vatikan'a bağlama girişimi sebebiyle de Yahudilerin büyük tepkisine sebep olmuştu. Almanya'da kilise içerisindeki taciz olaylarının üzerine yeterince gitmemesi sebebiyle bu defa medya ve siyaset dünyası ile gerilime giren Papa'ya en büyük şoku ise memleketinde kiliseye sırtını çeviren hemşehrileri yaşattı.

(CİHAN)



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,448 µs