En Sıcak Konular

Gül'den anayasa açıklaması

6 Mayıs 2010 14:23 tsi
Gül'den anayasa açıklaması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, anayasa değişiklik teklifi ile ilgili soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa değişiklik paketinde nasıl karar vereceğinin Meclis'in kararından sonra netleşeceğini söyledi. Gül, "Hepsinin kuralları var. Meclis süreci bitsin ondan sonra bana gelecek. Bana nasıl gelecek bakacağız. O zaman değerlendirip kararımı vereceğim. Şimdiden bir şey söylemek mümkün değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Eskişehir Valiliği çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Meclis'teki Anayasa değişiklik görüşmelerinde yaşananların sorulması üzerine Gül, "Beraber seyrediyoruz. Herkes daha sakin olmalı, konuşmasına, üslubuna dikkat etmeli." uyarısında bulundu. İnönü'nün Hitlere benzetilmesi yönündeki soruya Gül, "Daha başka sorular sorun" cevabını verdi.

Anayasa değişikliğindeki 8. maddenin reddedilmesi kararına ise Gül, parlamentonun kararını saygıyla karşılamak gerektiği yönünde değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, CHP'nin Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne götürme kararına da herkesin böyle hakkı bulunduğunu söyledi.

ASKERİ JETLER GEÇTİ

Genel Kurul'daki tartışmaları herkes gibi izlediğini söyleyen Gül'ün konuşması sırasında geçen askeri jetler sebebiyle çıkan gürültü sırasında Gül konuşmasına bir süre ara verdi.

Anayasa değişiklik paketine ilişkin ne gibi bir karar vereceğine yönelik soruya Gül, buna kendisine nasıl geleceğini gördükten sonra karar vereceğini söyledi. Şimdiden bir şey söylemek mümkün olmadığını ifade eden Gül, "Meclis'ten geçecek. Her şey otomatik değil. Anayasa'mızda çeşitli kurallar var. Referandumun şartları nedir, bana eğer gelirse, bana gelmeyebilir de. Bana geldiğinde değerlendireceğim." şeklinde konuştu.

Son dönemde artan terör olaylarını da değerlendiren Gül, bahar aylarında, yaz döneminde teröristlerin inlerinden çıktığını, bu yüzden alınan tedbirlerin arttırıldığını aktardı. Gül, "Türkiye bu zor işi muhakkak halledecektir. Terörle mücadele ederken teröristleri izole etmemiz gerekir. Halkımız bunun farkına vardı." dedi.

Yunanistan'daki çatışmaların sorulması üzerine Gül şu değerlendirmede bulundu: "Komşumuzdaki olayları dikkatle takip ediyoruz. Tabii ki üzücüdür. Komşularımızın ekonomik olarak güçlü olursa bölgemiz bizler hep beraber menfaatimize olur. Yunanistan'ın bu durumu atlatacağına inanıyorum. Kriz birçok ülkeyi sarsmıştır. Finans krizini herkes yer yerinden oynuyor. Türkiye kısa sürede çıkan ülkelerden olmuştur. Türk ekonomisi büyümeye devam edecektir."

Cihan



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs