En Sıcak Konular

Siirt'teki cinsel istismara 910 yıl hapis talebi

6 Mayıs 2010 13:09 tsi
Siirt'te ilköğretim öğrencisi kızlara yönelik 'cinsel istismar' olayıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklar için toplam 910 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Dosyada, 19'u tutuklu, 1'i firari olmak üzere 20 sanık bulunuyor.

Cumhuriyet Savcısı Yunus Abdullah Tokgöz tarafından hazırlanan 20 sayfalık iddianamede, kız çocuklarına 2006-2010 yılları arasında 20 şüpheli tarafından birçok defa cinsel tacizde bulunulduğu belirtildi.

Savcı; istismarın, Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı F.K.'nın okul öğrenci S.T.'yi taciz etmesiyle başladığını vurguladı. Şüphelinin, para karşılığında odasında ve okul laboratuarında öğrenciye cinsel tacizde bulunduğunı kaydeden savcı, Fahrettin K.'nin yine okul öğrencileri H.T., G.E. ve Ş.Y.'yi farklı zamanlarda taciz ettiğini dile getirdi.

Diğer şüphelilerin de işyerleri ve evlerinde dört kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduklarının anlatıldığı iddianamede; kızların, olayı yakınlarına söylememeleri için tehdit edildiğinin altı çizildi. Çocukların, tacize uğradıkları tarihlerde 15 yaşın altında olduğuna işaret edildi.

İddianamede, tüm şüphelilerin ayrı ayrı TCK'nın 103. maddesinde düzenlenen 'çocukları tehdit ederek cinsel yönden istismar etmek' suçlarından 15 ile 118 yıl arasında hapisle cezalandırılması talep edildi. Dosyanın bir numaralı sanığı olan Müdür Yardımcısı Fahrettin K.'ya, dört öğrenciye tacizde bulunduğu gerekçesiyle 118 yıl hapis istendi.

Savcı, şüpheli İsmail T. için de 109 yıla kadar ceza talep etti. Şüpheliler Mahmut Nedim H., Zeki F., Sinan Ç., Abdulhakim E., Barış E., Hammet Beşir A. ve Hasan B. 59'ar yıla kadar hapisle yargılanacak. Diğer şüpheliler Mehmet Fatih T., Hamza Ç., Hilmi Yıldırım T., Faraç E., Metin A., Yusuf K. ve Bekir Z . için 30'ar yıl, Orhan Ç., Murat A., Bedri Ş. ve Temel T. için de 15 yıl hapis isteniyor. Yargılamaya, 2 Haziran 2010 tarihinde Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
 
cihan



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,701 µs