En Sıcak Konular

Aman uzaylılar duymasın!

6 Mayıs 2010 10:20 tsi
Aman uzaylılar duymasın! Rusya'yı karıştıran iddia: 'Uzaylılara devlet sırrını vermiş olabilir!'

Kirsan Ilyumzhinov, Rusya'ya bağlı Kalmikya Cumhuriyeti'nin devlet başkanı. Kendisi 26 Nisan günü bir televizyon kanalına verdiği mülakatta, 1997 yılında uzaylılar tarafından "uzay gemilerine alındığını" iddia etti. Bay Ilyumzhinov egzantirik kişiliği ile biliniyor. Ama kesinlikle hafife alınacak biri değil. Multimilyoner bir işadamı, Dünya Satranç Federasyonu Başkanı ve satranç ustası. Hazar Denizi kıyılarında bulunan Kalmikya'nın vatandaşları ağırlıklı olarak Budist. (Aşşağıdaki resimden tahmin edileceği üzere kendisi de...)

 


"Ne var bunda, koskoca Japonya Başbakanı'nın karısı Miyuki Hatoyama da uzaylılar tarafından kaçırıldığını iddia etmişti. Onda bu kadar yaygara kopmadı" diyebilirsiniz. Bizce de Başkan Ilyumzhinov'un 13 yıllık iddiası, manşete taşınacak kadar "tekil" değil. Burada işin rengini değiştiren, iddianın araştırılmasını isteyen bir Rus parlamenterin Rusya Devlet Başkanı'ndan talepleri!

Rus parlamenter Andre Lebedev, Başkan Ilyumzhinov'un televizyonda söylediği iddianın araştırılması için Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'e mektup yazarak, başvuruda bulundu. Lebedev neden böyle bir başvuru yaptığı sorulunca iki sebep gösterdi. Birincisi, iddia sahibi İlyumzhinov, işgal ettiği resmi mevkiye layık mı değil mi, bunun tespit edilmesi için. (Kısaca akli dengesi yerinde mi diye soruyor sayın parlamenter)

Lebedev'in merak ettiği ikinci şey ise biraz ilginç. Lebedev mektubunda demiş ki: Başkan Ilyumzhinov, eğer gerçekten kaçırılmışsa, devlet sırlarını vermiş olabilir. Devlet sırlarını verdi mi, vermedi mi, lütfen araştırılsın!

İşin ilginç kısmı işte burası. Mektupta yazılanları, İngiliz haber ajansı BBC'nin aktardığı şekliyle okumaya devam edelim:

Eğer bu kötü bir şaka değilse, tarihi bir durum ile karşı karşıyayız. Bu karşılaşmanın Kremlin'e rapor edilmesi gerekirdi. Olur da ileride Uzaylılar ile irtibat kurulursa, devlet yetkilileri için resmi bir rehber hazırlanabilir mi? Özellikle de devlet sırrına vakıf yetkililer için...

Ilyumzhinov kaçırıldı mı kaçırılmadı mı, gerçeğin tespit edilmesini Rus yetkililere bırakalım. Bizim merakımızı kabartan mesele, Ruslar'ın uzaylılardan bile sakındığı devlet sırları ne olabilir? Yoksa Ruslar Stephen Hawking'in yaptığı uyarıyı ciddiye mi aldılar?

www.iyibilgi.com özel

Bu haberi aşağıdaki sitelerde paylaşmak için üzerine tıklayın:



Bu haber 1,773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,524 µs