En Sıcak Konular

Bakan Eker: Tedbir almadan et fiyatları yüzde 20 düştü

5 Mayıs 2010 21:23 tsi
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, önlem almaya gerek kalmadan et fiyatlarında yüzde 20 düşüş olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin 21. maddesi üzerinde verdikleri değişiklik önergesi hakkında konuşan CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, AK Parti iktidarı döneminde iki kez gıda krizi yaşandığını savunarak, önce pirinç ardından ette sıkıntı olduğunu kaydetti. Seçer, ette yaşanan sorunu gündeme getirdiklerinde Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker'in açıklama yapma gereği bile duymadığını ifade etti. .

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, sataşma gerekçesiyle söz alarak, ''Tarım ve gıda krizi konusunda konuşanlar bilsinler. Bizim iktidarımız döneminde vatandaşlar çayı üzümle içmeye mecbur olmadılar. Bize bunu söyleyenler geçmişte millete şeker temin edemedikleri için vatandaşlarımız çayı şekerle değil, pekmezle, kuru üzümle içmek zorunda kalıyorlardı. Önce bunun hesabını verin'' dedi.

Kendilerini eleştirenlerin iktidarında çiftçilerin tarlalarını sürmek için mazot bulamadığını anlatan Eker, kendi iktidarlarında ise hayvansal ve bitkisel üretimin çok iyi noktaya geldiğini, 70 milyon insanın beslendiğini, 30 milyon turiste gıda temin edildiğini, ayrıca 11,5 milyar dolarlık gıda ve tarım ürünü ihracatı yapıldığını kaydetti.

Eker, ''Pirinç meselesinde de et meselesinde de ortaya bir takım spekülatörler çıktı. Biz de o spekülatörlere fırsat vermemek için birtakım tedbirleri alacağımızı söyledik. Daha tedbirleri almaya bile lüzum kalmadan et fiyatlarında yüzde 20 düşüş oldu. Bugün Ankara'da da Türkiye'nin diğer yerlerinde de kıyma ve kuşbaşının fiyatında yüzde 20 düşüş meydana geldi. CHP'nin ne tarım politikaları ne de başka politikalarda söyleyecek bir sözü yok. Çünkü Türkiye'nin üretiminde onların hiçbir katkısı yok. Sadece iftira, isnat ve itham var'' diye konuştu.
 
zaman



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,965 µs