En Sıcak Konular

Cihaner'in avukatından yeni iddia

5 Mayıs 2010 20:01 tsi
Cihaner'in avukatından yeni iddia Ergenekon oluşumunun Erzincan yapılanmasına ilişkin davanın ikinci duruşması bugün Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Dün iddianamede kelime tahrifi yapıldığını ileri süren Avukat Kazan, bugün de "tertip mektubu" iddiasında bulundu.

Avukat Turgut Kazan, İlhan Cihaner hakkında tertip düzenlediği bilgisinin yer aldığı bir mektubu 2.5 ay önce savcıya verdiklerini ancak herhangi bir araştırma yapılmadığını söyledi.

Ergenekon oluşumunun Erzincan yapılanmasına ilişkin davanın ikinci duruşması bugün Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Dün iddianamede kelime tahrifi yapıldığını ileri süren Avukat Kazan, bugün de "tertip mektubu" iddiasında bulundu.

Duruşma sonrasında adliye önünde basın açıklamasında bulunan Cihaner'in Avukatı Turgut Kazan, Türkiye'nin özel mahkemeler sorunu bulunduğunu belirterek, bir savcının dava açamayacağı makamda davanın yürütüldüğü ve bu nedenle görevsizlik itirazını dile getirdiklerini söyledi. İddianamenin tahrif edilerek okunduğunu ve bunun suç olduğunu kaydeden Kazan, 2.5 ay önce savcılığa verilen bir mektupla ilgili herhangi bir karar verilmemesini eleştirdi.

Kazan, "Bu mektupta müvekkilime karşı Osman Şanal tarafından bir tertip hazırlandığı, bir tarikat toplantısında dile getirildiğini ve orada siyasetçilerin isimleri de verilerek, bu tertibin düşünüldüğünü ve bunların araştırılması gerektiğini 2.5 ay önce soruşturmayı yürüten savcıya bir dilekçe ile teslim ettiğimizi, ancak bugüne kadar hiçbir şey yapılamadığı söyledik. Bu da bir suçtur. Mahkeme bu konularda hiçbir karar vermedi. Bir talep reddedilebilir ama karar vermemek olacak şey değildir. Sizleri göreve çağırıyorum. Müvekkilime karşı bir tertip yapıldığını 2.5 ay önce yazmış bir insanın mektubu araştırılmıyorsa, bugün duruşmada dile getirildikten sonra o mektubu yazan konusunda siyasal baskı olacağını düşünüyorum. Bundan kaygı duyuyorum. O yüzden, mektubu yazan kimsenin baskılara maruz kalmadan bildiklerini doğru anlatması için, yeni bir tertibe karşı medyanın uyarıcı olması gerektiğini düşünüyorum." dedi.
 
cihan



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,058 µs