En Sıcak Konular

Org. Işık'tan Sarıyayla Karakolu'na ziyaret

5 Mayıs 2010 19:25 tsi
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, Tunceli'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 4 askerin şehit olduğu 7 askerinde yaralandığı Sarıyayla Jandarma Karakolunu ziyaret etti.

Güçlendirme çalışmalarının tamamlandığı ve güvenlik duvarlarının yenilendiği karakolun bulunduğu köyde yaşayanlar ise, yaşanan saldırının ardından tedirginliklerini koruyorlar.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, PKK'lı teröristlerin 30 Nisan gecesi saldırı düzenleyerek, 4 askeri şehit olduğu 7 askerinde yaralandığı Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'ndeki Sarıyayla Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti. Öğle saatlerinde karakola Sikorsky tipi bir helikopterle gelen Orgeneral Atilla Işık,  burada Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mehmet Çörten ve Tunceli  İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Zafer Önder'den olayla ilgili detaylı bir brifing aldı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık ve beraberindekiler karakol içinde inceleme yaptıktan sonra PKK'lıların sızma eylemini ilk gerçekleştirdikleri  helikopter pisti ve  askerlerin şehit olduğu mevzi civarında incelemelerde bulundular. Orgeneral Atilla Işık, incelemeleri sırasında lazerli tellerle çevrilen ve ilk sızma girişiminin yaşandığı helikopter pistinde uzun süre  beklediği görüldü. Bir süre karakol etrafını gezen ve karakol komutanının şehit olduğu mevziyi de inceleyen  Orgeneral Atilla Işık, helikopter ile bölgeden ayrılarak  Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na gitti.
 
GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEDE

Sarıyayla Jandarma Karakolu'na Tunceli Jandarma Komutanlığı'ndan gelen takviye kuvvetler ile jandarma özel hareket timleri sürekli olarak köy içinde ve karakola hakim tepelerin etrafında  devriye gezerken stratejik bölgelere pusu atarak olası bir saldırı karşısında önlemler aldıkları görüldü. Öte yandan Sarıyayla Jandarma Karakolu çevresindeki  birçok mevzi güçlendirilirken, güvenlik duvarları da yenilendi.

PKK'lıların 30 Nisan gecesi yaptığı saldırı sırasında ilk eylem yerlerinden biri olan helikopter pisti etrafındaki lazerli teller yenilendi, uçaksavar kulesine ise termal kamera yerleştirildi. Nizamiye girişinde bekleyen askerlerin tamamının rütbeli askerlerden oluşan Sarıyayla Jandarma Karakolu'nda, nöbet tutan askerlerin tamamının çelik miğfer ve yelek giydikleri görüldü.
 
20 YILDIR GÜVENDEYDİK ŞİMDİ DEĞİLİZ

Karakol saldırını bire bir yaşayan köylüler ise hala tedirginliklerini üzerinden atabilmiş değiller. Sarıyayla Köyü'nde oturan, kış aylarında İstanbul'a gidip bahar aylarında tekrar köye gelen ve evi karakola yakın olan Ahmet Akar, saldırı gecesini anlattı. Büyük bir şok yaşadıklarını belirten Akar, şöyle konuştu; "Biz 29 Nisan'da İstanbul'dan  otobüsle  yola çıkarak 30 Nisan'da köye vardık. Geldiğimiz gece  büyük bir şok yaşadık. Gece geç saatlerde aniden silah sesleri gelmeye başladı. Bizim oturduğumuz odaya pencereden bir kurşun isabet etti kendimizi yere attık. Biz ilk silah seslerini duyduğumuzda karakolun eğitim yaptığını düşündük. Ancak öyle değilmiş. Eve kurşun isabet edince annem bağırdı 'kalk oğlum biz tarandık' dedi. O telaşla diğer odaya gittim ancak oraya da kurşun geldi. O sırada karakolu aradım ancak telefonlar kesik olduğu için kimse cevap vermedi. Sabaha kadar çok tedirgin bir şekilde bekledik hiç uyumadık sabah komşuyu arayıp sordum bana karakola saldırı olduğunu ve  askerlerin öldüğünü söyledi"
 
GÖZLERİ DOLDU

Ahmet Akar'ın 85 yaşındaki annesi  Şerife Akar'da, Zazaca olarak saldırı anını anlatırken duygulandı ve gözleri doldu. Şerife Akar, 22 yıldır köylerinde güvende yaşadıklarını, artık güvende olmadıklarını belirterek "Biz karakolumuzdan çok memnunduk, bugüne kadar bize hiçbir zarar vermediler. Allah komutanlarımızdan razı oldu. 22 yıldır bize hiçbir zarar vermediler  bizim güvenliğimizi sağladılar, 22 yıl boyunca burada güvende yaşadık. Bu olay hem bizi hem bütün köy halkını çok üzdü. Şu ana kadar bu köyde hiç olay olmamıştı. Bu olay hepimizi çok üzdü" dedi.

 Saldırı anını yaşayan Sarıyayla köyü Fikritaş mezrasında oturan Mustafa Erdoğan ise, "Biz burada çok rahattık bahar ve yaz aylarında köyümüze gelip gidiyorduk huzurumuz çok yerinde idi ancak artık huzurumuz yok. Yaşanan duruma çok üzülüyoruz, karakolda şehit olan askerler bizi çok üzdü. Keşke olmasaydı burada huzur içinde yaşasaydık" diye konuştu. Bu arada köyde hayat normale dönerken,   30 evin 20'si hala boş.

hurriyet



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,232 µs