En Sıcak Konular

Şener: Kavga etmekten iş yapamıyorlar

5 Mayıs 2010 19:15 tsi
Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye'de siyasetin sadece kavga ettiğini söyledi. Şener, "İnsanlar kavga ederken düşünemez. Böyle olunca da ülkenin sorunları ortada kalır" dedi.

Afyonkarahisar ziyaretinin ardından Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) konferans veren TP Genel Başkanı Şener, Türkiye'de siyasetin ne yaptığı sorusunun cevabının kavga olduğunu açıkladı. 16 yıl milletvekiliği yapıp bu sürenin 6 yılının bakanlıkta geçtiğini hatırlatan Şener, şunları söyledi:

"2007 seçimlerinde aday olmadım. 3 yıldır siyaseti dışarıdan izliyorum. İyi ki bir dönem dışarıda kalmışım diyorum. İçerde meslek körlüğü oluşuyor. Meslek körlüğünden çıkmış haldeyim. Siyasette ne var dediğimizde kavga, kin, nefret, sürekli ayrışma görüyorum. Atışmaları, kavgaları sürekli seçmen kitleleri de ayrıştırmak için yapıldığını görüyorum. Meclisteki kavgalar, ayrışan vatandaşı görüyorum, neticede birileri bu vatandaşa sahip çıkıyor. Bu kavgaların ülkeye yararı yok. Ülkenin bütün sorunları ortada duruyor, siyaset faydalı işler yapmak zorundadır. Ama kavga yapmaktan iş yapmaya vakitleri yok."

GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Dünya ekonomisinin yeniden yapılandığına işaret eden Abdüllatif Şener, "Türkiye'de de büyük bir seferberlik başlatılması gerekiyor. Dünya ekonomisi yeniden yapılanırken, Türkiye'nin de harekete geçmesi gerekiyor. Genel bir seferberlik ilan edilmesi gerekiyor. Neler yapılması gerektiğinin değerlendirilmesi gerekiyor. Ama biz hala kavgayı izliyoruz" diye konuştu.

MARDİN KATLİAMINA İLGİNÇ YAKLAŞIM

Abdüllatif Şener, Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde geçen yıl 44 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliam hakkında ise şunları söyledi:

"Siyaset şiddet içinde değil de tatlı bir ortamda olsaydı, kin ve nefreti körüklemiyor olsaydı, o düğünü basan 8- 10 kişi bu düğünü basıp basmama, katliamı yapıp yapmama tartışmasını yaparken katliam kararı çıkar mıydı? Siyaset iyi şekilde ilerlemiş olsaydı bu katliam olmazdı. Ama öyle değil, şiddeti sürekli körükleyen bir siyaset var. Siyasetin eğilimine göre sosyal dokunun etkilendiğini görürsünüz."

Şener daha sonra SDÜ'den ayrılarak parti teşkilatını ziyaret etti.

milliyet



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,524 µs