En Sıcak Konular

Yunanistan Başbakanı Papandreu: Failler hesap verecek

5 Mayıs 2010 18:55 tsi
Yunan hükümetinin bütçe açığını düşürmek için aldığı ekonomik tedbirleri protesto gösterilerinde 3 kişi hayatını kaybetti.

Başbakan Yorgo Papandreu, "Gösteri yapmak başka şey, cinayet başka şey." diyerek yaşananları sert bir şekilde kınadı.

Yunanistan'da hükümetin aldığı ekonomik önlemleri protesto eden göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. Son dönemin en şiddetli olaylarına sahne olan Atina'daki gösterilerde bir bankanın molotof kokteyli ile ateşe verilmesi sonrası 3 kişi dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. Atina emniyet müdürlüğü de 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yunan meclisine bir kaç yüz metre mesafedeki Stadiu Caddesi'ndeki bankanın açık olduğunu gören göstericiler, öfkelenerek bankaya önce benzin döktü ardından da molotof kokteyli attı. Yanmaya başlayan bankadaki bazı çalışanlardan bir kısmı kendilerini zor dışarı attı. 5 kişi ise 1'inci katın balkonundan kurtarıldı. Diğer 3 kişi ise 3'üncü kata sığındı. Ancak burada mahsur kalan 1 erkek 2 bayan dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. Bayanlardan birinin hamile olduğu açıklandı.

Hayatını kaybeden çalışanların kimlikleri iseşöyle: 30 yaşındaki bayan Maria Paraskevopulu, 35 yaşındaki bayan Vivi Zulia ve 47 yaşındaki erkek Nontas Çakalis. Bu arada bankanın sahibi ve MIG grubu başkanı Andreas Vgenopulos, binayı ziyareti sırasında öfkeli kalabalığın elinden polisin göz yaşartıcı gazla müdahalesi sonrası kurtulabildi.

Bu arada yine merkezde bir devlet dairesi daha ateşe verildi. Yer yer ara sokaklarda polisle göstericiler arasında taş yağmuru ve gerginlik yaşanıyor. Gösterilerde çok sayıda dükkana, itfaiye ve özel araçlara da zarar verdi.

Gösterilerde 3 kişinin hayatını kaybetmesi ve Atina'da çıkan olaylar, Yunan meclisinde ele alındı. Milletvekilleri, hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda da bulundu. Mecliste bir konuşma yapan Başbakan Papandreu, "Gösteri başka şey, cinayet başka şey." diyerek şiddet eylemlerine karışanları sert bir dille kınadı. Şiddeti reddettiklerini kaydeden Papandreu, "Failler yakalanarak hesap verecekler." dedi.

Acı önlemleri ülkenin iflasa sürüklenmemesi için aldıklarını belirten Papandreu, "Aksi taktirde aylık ve maaşları ödeyememekle karşı karşıya kalınabilirdi." şeklinde konuştu.

Muhalefet parti liderleri de, mecliste söz alarak yaşanan olayları ve şiddeti kınayan konuşmalar yaptı.

cihan



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,908 µs