İntihar olur | " /> İntihar olur | "/>

En Sıcak Konular

Arınç'tan CHP'ye uyarı: İntihar olur

5 Mayıs 2010 18:24 tsi
Arınç'tan CHP'ye uyarı: İntihar olur Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anayasa değişikliğinin referandum yoluyla halk oylamasına sunulmasını engellemenin siyasetçilerin görevi olmadığını belirterek, "CHP'nin geleneğinde bu var. Anayasa Mahkemesi'ni ana muhalefet mahkemesi haline getirmişlerdir" dedi.
    
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (Tuskon) Rixos Otel'de düzenlediği "Türkiye-Uganda Ticaret ve Yatırım Forumu"na katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, CHP ve DSP'nin anayasa değişikliği paketinin Anayasa Mahkemesine götürme konusunda anlaştıklarını ifade ederek, bu konuda bir değerlendirmede bulunmasını istemesi üzerine Arınç, bu anlaşmanın ne kadar doğru olduğunu bilmediğini söyledi. Söz konusu anlaşmanın CHP açısından doğru olabileceğini belirten Arınç, ancak aynı konuda DSP ile ilgili bir açıklama duymadığını kaydederek şöyle dedi:

"Sanıyorum 97 olan milletvekili sayısını 110'a çıkarmak üzere CHP'nin bir gayreti var. 6 milletvekiliyle bu işi bitiremezler. Bağımsız milletvekillerinden de destek alacaklardır. Sanıyorum 110 milletvekilini bulabilirler. Ama bu konuda benim söyleyeceğim şudur. Hiç kimse hiçbir milletvekili CHP'nin arkasına takılmasın, imza vermesin ve referanduma gidecek olan anayasa değişikliklerini Anayasa Mahkemesi'nde iptal ettirmek veya geciktirmek üzere CHP'nin planına alet olmasın"

Siyasi partilerin, siyasetçilerin millet desteğinden başka sermayelerinin olmadığını ve milleti temsil etmekten başka görevleri bulunmadığını anlatan Arınç, Anayasa değişikliğinin referandum yoluyla halk oylamasına sunulacaksa bunu engellemenin siyasetçilerin görevi olmadığını kaydetti.

Arınç, "CHP'nin geleneğinde bu var. Anayasa Mahkemesi'ni ana muhalefet mahkemesi haline getirmişlerdir" dedi.

CHP'nin Meclis'ten çıkan her kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü belirten Arınç, bu durumdan bizzat mahkemenin de müşteki olduğunu bildiğini kaydetti.

Siyasi konuların Anayasa Mahkemesi'ne veya yüksek yargıya götürülmesine kesinlikle doğru, iyi, güzel ve olumlu bir düşünceyle bakmadıklarını ifade eden Arınç, "Anayasa değişiklikleri eğer referanduma sunulacaksa 367 oyun altında bir kabulle buna ancak şapka çıkarılır ve halk oylamasının sonucuna rıza göstermekten başka bir gaye taşınmaz. Ne yapalım da referanduma götürmeyelim anlayışı hem milletvekillerinin hem de o siyasi partilerin intiharı olur" diye konuştu."

cnnturk



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,124 µs