En Sıcak Konular

Ergenekon'un sevinç çığlıklarını duymuş

5 Mayıs 2010 16:47 tsi
Ergenekon'un sevinç çığlıklarını duymuş Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Anayasa değişiklik paketinde siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran 8. maddenin Meclis'te kabul edilmemesi sonrasında Ergenekon'un sevinç çığlıklarını gördüğünü ve buna üzüldüğünü sö

Uras, Anayasa Mahkemesi ile değişikliğin şart olduğunu gerekli gördüğü için destek verdiğini kaydetti.

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Alman medyasının önemli temsilcilerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir gazeteci grubunun Türkiye'nin güncel konuları hakkındaki sorularını cevapladı.

TBMM'de Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda gerçekleşen görüşmede Uras, basın mensuplarının Anayasa değişikliğinin 17.maddesine evet oyu vermesinin hatırlatılması üzerine, Anayasa Mahkemesi ile ilgili değişikliğinde şart olduğunu, askerlerin sivil mahkemede yargılanması ve 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasıyla ilgili maddelerinde çok önemli olduğunu kaydetti. Anayasa Mahkemesi'ne bugüne kadar çok sayıda sol partiyi kapattığını hatırlatan Uras, HSYK ile ilgili tereddütlerinin bulunduğuna işaret ederek, değişiklik paketinin tümünün oylamasına katılmayı düşünmediğini dile getirdi.

Uras, uzun zamandır 12 Eylül Anayasası'nı değiştirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğine işaret ederek, BDP'nin somut önerilerde olduğunu, AK Parti'nin bunları dikkate almadığını belirtti. Uras, Anayasa değişikliği ile ilgili alarak "Kökler sağlam olmadıktan sonra dalları ne kadar budarsanız budayın, sonuç alınmıyor." dedi.

Muş Milletvekili Sırrı Sakık da konuşmasında Anayasa'nın tüm halkı kapsayan bir hale gelmesi gerektiğine işaret ederek, Anayasa değişikliğine ilişkin 1. turda, 5 BDP'li milletvekilinin sembolik olarak parti kapatmayla ilgili maddeye "evet" oyu verdiğini hatırlattı.

Anayasa paketine dâhil edilmesi gereken bir çok konunun dâhil edilmediğini belirten Sakık, yüzde 10 barajının anti demokratik bir uygulama olduğunu, BDP'nin hazineden yardım almadığını da sözlerine ekledi.

CİHAN



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,743 µs