En Sıcak Konular

Ürküten gençlik raporu

5 Mayıs 2010 15:47 tsi
Türkiye'nin geleceği genç nüfus korkunç gerçekle karşı karşıya. Anne-babalar bu araştırma raporunu dikkatle okuyun...

İstanbul Zeytinburnu'nda ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik yapılan araştırma sonucu ortaya ürkütücü bir tablo çıktı. Bu araştırmaya göre öğrencilerin sigara kullanım oranı yüzde 87, alkol yüzde 72, uyuşturucu hap yüzde 28, esrar kullanım oranı ise yüzde 32 çıktı.

Özellikle ergenlik dönemindeki gençlerde sık görülen uyuşturucu kullanımı konusunda Zeytinburnu'nda yoğun mesai harcanıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı narkotik polisleri tarafından geliştirilen, Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteği ile ilçede madde bağımlılığını önlemeye yönelik ?Sosyal Destek Projeleri'nin tanıtımı dün Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Bireysel ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen madde kullanımına karşı mücadele eden ilçe yöneticileri ve emniyet mensupları, İstanbul Üniversitesi'nden de destek alarak 3 aydan bu yana "Hedef Sensin" projesi ile Zeytinburnu'nda anket ve bilgilendirme çalışması yürütüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Başkomiseri Dr. Ali Ünlü, proje kapsamında Zeytinburnu'nda uygulanan anket ile gençlerin bağımlılık yapıcı maddeler konusundaki bilgi seviyeleri, risk, koruma faktörleri ve yaklaşımları, proje sonrasında verimlilik ve performans değerlendirmelerinin tespit edildiğini ifade etti.

ÜRKÜTÜCÜ TABLO

Ali Ünlü, uyuşturucuyla mücadelede özellikle fiziksel çevrenin müsait olmasının önemine dikkat çekerek, yaklaşık 13 bin ilköğretim ve lise öğrencisi üzerinde bilgilendirme ve anket çalışmasında bulunduklarını, çıkan sonuçlara göre sigara kullanım oranının yüzde 87, alkol kullanım oranının yüzde 72, uyuşturucu hap kullanım oranının yüzde 28, esrar kullanım oranının ise yüzde 32 oranında olduğunu söyledi.

EN BÜYÜK NEDEN AİLELER

Dr. Ünlü, özellikle ergenlik döneminde ailelerinden gereken desteği ve ilgili göremeyen, aile içi iletişim sıkıntısı yaşayan ve şiddete maruz kalan çocukların ev ve okullarından sokağa kaydıklarını, bunların çocukların kötü alışkanlıklara başlamasına zemin hazırlayan en önemli faktörler olduğunu vurguladı. Ünlü ayrıca 400 lise öğrencisine de arkadaşlarını bu tür kötü alışkanlıklardan kurtarmaları ve uyarmaları konusunda eğitip bilinçlendirdiklerini kaydetti.

ZEYTİNBURNU TÜRKİYE'Yİ YANSITIYOR

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da gençlerin uyuşturucu tacirlerinin hedefi olduğunu ve bütün oyunların maalesef onlar üzerinden oynandığını belirterek, "Zeytinburnu gerçeği ne yazık ki Türkiye gerçeğidir. Bu konunun mağduru olan bir ilçenin yöneticileri olarak duyarsız olmamız beklenemez" diye konuştu.

BİZE DE TEKLİF EDİYORLAR

Öte yandan konferansa okullarındaki madde bağımlısı akranlarını uyarmak ve vazgeçirmek için eğitim alan Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Lisesi öğrencileri Abdullah Aydın, Hicran Yaman, İlkyaz Taze ve Mustafa Azuz da katıldı. Öğrenciler, arkadaşlarının genelde ailelerinden habersiz olarak uyuşturucu kullandıklarını, onlarla konuşarak bağımlılıktan vazgeçirmeye çalıştıklarını ancak bağımlıların kendilerine bile uyuşturucu teklif ettiklerini söyledi.



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,449 µs