En Sıcak Konular

'Başbakan çukura bastı'

5 Mayıs 2010 15:17 tsi
Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, TBMM'de bazı AK Partili milletvekillerinin de oylarıyla 8'inci maddenin rededilmesinin Başbakan'ın çukura bastığını gösterdiğini söyledi.

İkinci tur oylamalara geçmeden önce Başbakan'ı uyardığını belirten Şener, Başbakan'ı "Bir Anayasa paketi böyle yasalaştırılmaz. Önünüzde çukur var. Ya muhalefetle anlaşmaya bakın veya oylamaları durdurun. Yoksa bir adım attığınız da önünüzdeki çukura basacaksınız." diye uyardığını söyledi. "Nitekim parti kapatma ile ilgili maddenin ret edilmiş olması da Başbakan'ın çukura basmış olduğunu göstermektedir. Bu kendisi içinde bir sonun başlangıcı niteliğindedir." ifadelerini kullandı.

Şener,Afyonkarahisar'da yerel bir televizyonda canlı yayın programına katıldı. Program sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Abdüllatif Şener, Meclis'te oylanan Anayasa paketini "Bir demokratikleşme paketi de değildir. Sadece üst yargı organlarının işleyişini ve üyelerinin nasıl belirleneceğini belirleyen değişiklikleri içeren bir yapıya sahiptir. Yargı reformu dediğiniz şey bu ülkede yaşayan vatandaşların 'Hakkımı kimse gasp edemez, bu ülkede mahkemeler vardır. Mahkemeye giderim ve hakkımı alırım' diye inandığı bir ortamı anlatır. Ama bu paket bir yargı reformunu da içermiyor. Sadece yargıda bazı değişiklikleri içeriyor. Ve bu paket bir Anayasa hazırlama geleneğine, adabına uygun olarak ta hazırlanmamıştır." şeklinde değerlendirdi.

SÜREÇ İYİ YÖNETİLMEDİ İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ DE PAKETTEN MEMNUN DEĞİL

Bunun, bazı iktidar milletvekillerinin, kurmaylarının hazırlayıp Meclis'e sunduğu, hatta altına imza atan milletvekillerinin çoğunun bile ancak kamuoyu tartışmaya başladıktan sonra haberdar olduğu bir metin olduğunu iddia eden Şener, "Bu niteliği gereği de çok tartışılmıştır. Böyle olunca meclise de bu yansıyor. Yani iktidar milletvekilleri de bundan çok mutlu ve memnun değildir. Nitekim maddenin biri yani parti kapatma ile ilgili madde mecliste iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla da ret edilmiştir. Yani paket delinmiştir." dedi.

Şener, paketteki kalan maddelerin geçeceğini tahmin ettiğini, ancak yasama organı dışında diğer süreçlerin de olduğunu hatırlattı. "Bu süreç doğru idare edilmedi ve doğru yönetilmedi." diyen Şener, parti olarak parlamentonun doğru ve siyasi partilerin Türkiye'ye zarar vermeyecek şekilde çalışmalarını, kavga gürültüyü artırmanın yerine bu ülkenin sorunlarını çözmede işbirliğine yönelmeleri gerektiğini düşündüklerini söyledi.

"PARTİLER OYLAMAYA KATILMALI"

Şener, desteklesin veya desteklemesin partilerin oylamaya katılması gerektiğini de belirtti. TP'nin Meclist'e 1 milletvekili ile temsil edildiğini belirten Şener, "Bizim desteklediğimiz maddeler var, yanlış bulduğumuz maddeler var. Bazı partiler gibi genel kurul çalışmalarına, oylamalarına katılmayan, boykot eden bir parti de değiliz. Milletvekilimiz oylamalara katılmaktadır, özgür iradesine göre desteklenmesi gereken maddelere oy vermektedir. Desteklenmesinin yanlış olduğu maddelere de ret oyunu vermektedir." görüşünü savundu.

(CİHAN)



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs