En Sıcak Konular

Serter'in konuşması Genel Kurul'u gerdi

5 Mayıs 2010 14:05 tsi
TBMM Genel Kurulu, gergin görüşmelere sahne oluyor.

18. maddenin görüşmeleri sırasında CHP'li Nur Serter'in yaptığı konuşma ile başlayan gerginlik sonucu CHP ile AK Parti grubu arasında karşılıkla sert tartışmalar yaşandı. CHP Mersin Milletvekili ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt birbirlerinin üzerine yürüdü.

Genel Kurul'daki tartışmanın fitilini, CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter'in kürsüde AK Partililer için sarf ettiği sözler ateşledi. Serter, AK Parti'nin anayasa değişikliği ile yargıyı ele geçirip kendi hukukunu oluşturmayı hedeflediğini, bunun için milletvekillerini oy kullanmaya zorladığını iddia etti.

Bunun üzerine, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Kılıç, Serter'in gencecik kızları ikna odaları sürecinden geçirdiğini hatırlattı. Kılıç, milletvekillerini oylamaya sokmayan CHP'nin milleti temsilen Meclis'e gelen milletvekillerinin iradelerine ipotek koyduğunu söyledi.

Bu sefer CHP'li İsa Gök kürsüye çıkarak, AK Partili milletvekillerinin 17. maddenin kabul edilmesinin ardından sevinç gösterilerinde bulunmasını eleştirdi. 2 cihanda rahat uyuyamayacaklarını ve lanetleneceklerini ileri sürdü.

Gök'ün suçlamaları üzerine, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, kürsüye geldi. Canikli, kimsenin kendilerini lanetleyemeyeceğini, asıl lanetlenecek biri varsa o da 30 yıldır iktidar yüzü görmeyen bir parti olduğunu söyledi. Canikli, AK Parti'nin 2 dönemdir halkın teveccühü ile iktidarda olduğunu, yeni bir iktidarın ise yakın olduğunu ifade etti.

CHP'li İsa Gök yerinden kalkıp parmağını AK Parti grubuna doğru sallayarak, hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle arka sıralarda oturan AK Partili Abdurrahman Kurt, Gök'e doğru yürüyerek yerine oturmasını istedi. Bunun üzerine ortalık bir anda gerildi. Bu esnada bazı AK Partililer, Kurt'u sakinleştirmeye çalışırken, bazı CHP'li milletvekilleri AK Partililere sözlü hakaretlerde bulunduğu görüldü. Kurt, arkadaşları tarafından Genel Kurul'un dışına çıkartılırken, gerginliğin devam etmesi üzerine Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, birleşime 5 dakikalık ara verdi.

Bu arada Genel Kurul'da 18. maddenin oylamasına geçildi. (CİHAN)



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,362 µs