En Sıcak Konular

Erdoğan'a hakaret davası zaman aşımına uğradı

5 Mayıs 2010 13:24 tsi
Başbakana Recep Tayyip Erdoğan'a küfrettiği gerekçesiyle eski pilot Yüzbaşı Halil Açıkgöz hakkında 2 yıl hapis istemiyle açılan dava zaman aşımı nedeniyle düştü.

Dosyayı inceleyen mahkeme, bugün görülen ilk duruşmada, olayın üzerinden 5 yıl geçtiği gerekçesiyle davanın zaman aşımı nedeniyle düşmesine karar verdi.

5 yıl önce Eskişehir'deki 1'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda pilot olarak görev yapan Yüzbaşı Halil Açıkgöz (40), askeri tesis içerisindeki bir gazinoda televizyon programında seyrettiği Başbakan Erdoğan'a küfür ederken çekilen ses kayıtları "slideshare.net" adlı bir internet paylaşım sitesinde yayımlandı. Olayın ortaya çıkması üzerine 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Savcılığı Yüzbaşı Açıkgöz hakkında soruşturma başlattı. Askeri savcılıkça yapılan tahkikat sonucunda görevsizlik kararı verilerek dosya Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı ise Yüzbaşı Açıkgöz hakkında 16 Mart 2010 tarihinde iddianame hazırladı. Başsavcılığın hazırladığı ve kamu görevlisine hakaret suçundan sanık eski Yüzbaşı'nın iki yıl hapsinin istendiği iddianame 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, "Şüpheli Açıkgöz'ün bu suçu işlediği konusunda 1'nci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Savcılığı'ndan gelen görevsizlik dosyası ve tüm ekleri, adli emanet makbuzu, tanık beyanları, olay tutanakları, olaya ilişkin CD'lerle tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşıldığından, yargılamanın mahkememizde yapılarak şüphelinin eylemine uyan ve yukarıda tatbiki istenilen sevk maddeleri gereğince cezalandırılmasına kamu adına iddia ve talep olunur." ifadelerine yer verildi.

Kamu görevlisine hakaret suçundan sanık eski Yüzbaşı Açıkgöz hakkında 2 yıl hapis cezası istemiyle açılan dava bugün görüldü.

Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 1'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda 5 yıl önce pilot yüzbaşı olarak görev yapan tutuksuz sanık Halil Açıkgöz katılmadı. Sanık avukatı Erol Halka da Ergenekon'dan tutuklu bulunan ve bugün Erzurum'da duruşması yapılan Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu'nun avukatlığını yaptığından mazeret dilekçesi göndererek duruşmaya katılmadı.

Mahkeme, TSK'deki görevinden ayrılan ve şu anda bir özel hava yolu şirketinde pilotluk yapan sanık Açıkgöz'e tebligat yapılamadığını belirterek, duruşmaya gelen 3 tanığı da dinlemedi.

Hâkim, Ocak 2005'te gıyabında Başbakan Erdoğan'a küfür etmek suretiyle edilen hakaretin ''Memura gıyabında hakaret'' suçu olduğunu belirtti. Dosyayı inceleyen hâkim, olayın olduğu günden bu yana üzerinden 5 yıl geçtiği gerekçesiyle davanın zaman aşımına uğradığı ve bu nedenle de düştüğünü belirtti.

cihan



Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,586 µs