En Sıcak Konular

FBI, bombacıyı uçaktan indirdi

5 Mayıs 2010 11:30 tsi
Times Meydanı'na bomba yüklü araç bırakan Pakistan asıllı ABD vatandaşı son anda yakalandı. FBI, Dubai'ye kaçmaya çalışan Faysal Şehzad'ı uçaktan indirdi.

ABD'nin New York kenti Times Meydanı'na bomba yüklü bir araç bırakarak kayıplara karışan kişi yakalandı.

Önceki gece New York'taki Uluslararası John F. Kennedy Havaalanı'nda Dubai'ye kaçmak isterken yakalanan Faysal Şehzad, sorgusunda tüm suçlamaları kabul etti. FBI'ın son anda yakalandığı Pakistan asıllı Amerikan vatandaşı Şehzad, eylem için tek başına hareket ettiğini ve Pakistan'daki radikal İslamcı gruplarla bağlantısı olmadığını iddia etti. Connecticut'ta yaşayan Şehzad'ın Pakistan ziyaretinden kısa bir süre önce döndüğü, üç hafta önce bombalama eyleminde kullanmak üzere 1993 model Nissan Pathfinder tipi arazi aracını aldığı ve patlayıcıları yüklediği belirlendi. Geçtiğimiz yıl ABD vatandaşlığı alan evli iki çocuk babası 30 yaşındaki Şehzad'ın Pakistan'a yaptığı son seyahatiyle ilgili inceleme başlatıldığı ve saldırı girişimiyle ilgili başka isimlere ulaşılmaya çalışıldığı açıklandı.

FBI, Şehzad'ın izine Nissan marka aracı internet üzerinden alırken kullandığı eski bir telefon numarasından ulaştı. Zanlının evine giden ajanlar yaptıkları inceleme sırasında Şehzad'ın ülkeyi terk etmeye hazırlandığını anladı.

FİLM GİBİ KOVALAMACA

Havaalanına giden bir grup ajan pistte havalanmaya hazırlanan uçağı durdurarak Faysal Şehzad'ın ismini anons ettirerek uçaktan indirdi ve gözaltına alındı. Güvenlik kamerasından elde edilen görüntüsüyle başlayan ve eski ceple süren takip, Holly-wood filmlerine taş çıkartırken Faysal Şehzad son saniye ele geçirildi. Şehzad'ın Karaçi'deki Yusuf adlı bir arkadaşı da gözaltına alındı. Pakistan'da olayla ilgili başka gözaltılar da olduğu açıklandı. Times Meydanı'nda bir seyyar satıcının atlı polisi araçtan dumanlar çıktığını görüp uyarması üzerine bomba uzmanları araçtaki patlayıcıları etkisiz hale getirmişti. Zanlı, araca ham propan ve benzinden oluşan 454 kilogramlık bir patlayıcı yerleştirmişti. Polis, bombalı aracın çok sayıda kişinin ölümüne neden olacak şekilde yangın çıkarabileceğini ifade etmişti.

Akşam

 



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,232 µs