baskın... | " /> baskın... | "/>

En Sıcak Konular

Sinan Aygün'e baskın...

5 Mayıs 2010 08:42 tsi
Sinan Aygün'e baskın...

TOBB’un dört iştirakini mercek altına alan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Sinan Aygün’ün Başkan olduğu Ankara Ticaret Odası’nda da inceleme başlattı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) iştiraklerinden sonra Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) hesaplarını da incelemeye aldı. Bakanlığın ATO’nun hesaplarını incelemeye almasında, odanın 2009 yılı hesaplarının meclis tarafından ibra edilmemesi etkili oldu. ATO Meclisi, önce Başkan Sinan Aygün’ün temsil ödeneğini 2 milyon liradan 1 liraya düşürmüş, mart ayında yapılan genel kurulda da 2009 yılı hesaplarını ibra etmemişti. Bu gelişmenin ardından Oda Meclisi, Sinan Aygün başkanlığındaki yönetim kurulunun istifasını istemişti.

MÜFETTİŞLERE ODA TAHSİS EDİLDİ

Bu gelişmeleri değerlendiren Bakanlık, ATO’nun hesaplarının incelenmesini kararlaştırdı. Bu çerçevede, iki müfettiş incelemelere başladı. İki müfettişe ATO’da bir çalışma odası tahsis edildi. Müfettişlerin, ATO’nun elde ettiği gelirleri ve gelirlerin nerede harcandığını araştırdığı belirtildi. Öte yandan Ergenekon sanıkları arasında bulunan Sinan Aygün’ün, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınması sürecinde ATO’nun kaynaklarının Ergenekon için kullanıldığına ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. Müfettişlerin incelemeleri sonrasında, ATO’nun kaynaklarının Ergenekon için kullanılıp kullanılmadığı da netleşmiş olacak.

RUTİN BİR İŞ

ATO yöneticileri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin hesaplarında yaptığı incelemeyi ‘rutin iş’ olarak nitelendirdi. ATO yöneticileri hesapların meclis tarafından ibra edilmemesinin ardından, yönetim olarak hesapların incelenmesi için Sanayi Bakanlığı’na talepte bulunmayı planladıklarını, ancak bakanlığın kendilerinden önce harekete geçerek ‘talepte bulunmadan’ incelemeye başladığını bildirdiler. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kaynakları ise incelemenin TOBB Yasası çerçevesinde yapıldığını belirterek, harcamalarda bir usulsüzlük tespit edilmesi halinde, ATO yöneticileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağını vurguladılar. 

star

 



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,339 µs