En Sıcak Konular

Kandil güdümlü 30 PKK'lı aranıyor

5 Mayıs 2010 08:27 tsi
Karadeniz'deki zirveye İstanbul, Tunceli, Sivas ve Bingöl'ün terör müdürleri de katıldı. Polis, bölgede 5'erli guruplar halinde dolaşan 30 teröristin peşine düştü.

  
KARADENİZ Bölgesi'nde son aylarda PKK terörünün artması üzerine Giresun'da toplanan geniş katılımlı terör zirvesinde, Güney ve Doğu Anadolu'dan Karadeniz'e yayılan PKK terörü masaya yatırıldı. Koordinasyon toplantısında, PKK'nın Karadeniz'de barınamaması için istihbarat ve operasyonların artırılması kararı alındı. Ayrıca PKK timlerinin sızabileceği tüm unsurların önceden belirlenerek etkisizleştirilmesi planlandı. Üst düzey bir emniyet yetkilisi PKK'lıların bağımsız değil Kandil'den gelen talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.

PKK, hayalini kurduğu Karadeniz yapılanması için yıllardan bu yana önemli çalışmalar yaptı. Ancak bölge halkının bölücü teröre aşırı tepkisi nedeniyle bölgede amacına ulaşamadı. Güvenlik güçlerinin tespitine göre Karadeniz'de saldırıları düzenleyen 30 kişi. 6 ayrı tim, 5'erli gruplar halinde hareket ediyorlar. Ağırlıklı olarak Tokat, Sivas, Ordu ve Giresun illerinin kırsal alanlarında yuvalanmış durumdalar. PKK; Karadeniz Bölgesi'ni hedef seçerek, son 6 ayda 3 değişik ilde pusuya düşürdükleri 10 güvenlik görevlisini şehit etti.

15 yıldır Karadeniz'i hayal ediyorlar
PKK 1995'teki 5'inci kongresinde, sık ormanları nedeniyle  Karadeniz'e yayılma kararı aldı. Keşif yapması için Karadeniz kırsalına gönderdiği teröristler yakalanınca hayalini gerçekleştiremedi. Örgüt en son 'Agit' kod adlı Mehmet K.'yı Gümüşhane kırsalına gönderdi. K., bilgileri Bingöl'deki üst kademeye gönderemeden yakalandı. Halktan da istediği desteği bulamayan PKK, ilk eylemini 1997'de Ordu'da yaparak bir polisi şehit etmişti.

akşam



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,813 µs