En Sıcak Konular

Kim kurcalıyor bu cihazları?

5 Mayıs 2010 08:18 tsi
Kim kurcalıyor bu cihazları? 
Danıştay'daki güvenlik kameraları sisteminin 5 ayda 7 kez arızalanması akılları karıştırdı.

Uzmanlar, kamera veya kayıt cihazlarının bu sıklıkla arızalanmasının normal olmadığını anlatıyor. Güvenlik uzmanı Tayfun Acarlı, "Cihaz 7 sefer nasıl arıza yapıyor? Asıl soru, kim kurcalıyor bu cihazları?" diyor.

OYAK Güvenlik'in TÜBİTAK'ın bilirkişi raporuyla ilgili günler sonra yaptığı açıklama kimseyi tatmin etmedi. Olayın sürecinin anlatıldığı üç sayfalık açıklama, kafalardaki soru işaretlerini kaldırmak yerine, yenilerini ekledi. Açıklamada, Danıştay hizmet binası içindeki kapalı devre kamera sisteminin, şirket tarafından kurulduğu ve 23 Aralık 2005'te montajı tamamlanarak devreye alındığı bildiriliyor. Anlaşma uyarınca OYAK'ın Danıştay'a karşı yükümlülüğünün, sistemi kurmak ve iki yıllık garanti sağlamaktan ibaret olduğu belirtiliyor. Sisteminin işletilmesinin tamamen müşteriye ait olduğu ifade ediliyor. Ancak sistem 5 ay içinde tam 6 kez arıza veriyor. Saldırıdan bir gün önce 16 Mayıs 2006 günü de arıza sebebiyle Danıştay yetkilisi tarafından yapılan davet üzerine, OYAK yetkilileri yedinci defa Danıştay'a gidiyor. Kayıt cihazının arızalı olduğunu ve yerinde onarılamayacağını tespit ediyor. Bir tutanak düzenleyerek cihazı teslim alıp şirkete getiriyor. 17 Mayıs 2006 günü saat 15.05'te arızalı kayıt cihazının yerine geçici olarak bir kayıt cihazı takarak çalışır vaziyette teslim ediliyor.

CİHAZLARI KİM KURCALIYOR

Yeni kurulan bir sistemin 5 ayda 7 kez arızalanması akılları karıştırıyor. Özel Güvenlik Hizmetleri ve Eğitimi İşverenleri Derneği (ÖGHİŞDER) Başkanı Tayfun Acarlı, Danıştay'daki güvenlik sisteminin 7 defa arıza yapmasının ilginç olduğunu söylüyor. Güvenlik kameralarının kolay kolay bozulmadığını belirten Acarlı, "Bu cihaz 7 sefer nasıl arıza yapıyor? Kim kurcalıyor bu cihazları. Mühim olan burada bu. Bu elektronik cihazlar durduğu yerde kendiliğinden bozulmaz." diyor. Acarlı, arıza ya da kontrol gibi işlemler için kameraları yetkili kişilerin inceleyebileceğini belirtiyor. Şunları söylüyor: "Kameraları inceleyenlerin ya cihazların konulduğu kurumun içindeki yetkili elektrik elektronikçi kim ise cihazların teslim edildiği insan ya odur ya da bunları kontrol etmek için güvenliğin sağlanması için kamera ve monitörlerin başında oturan kimsedir. Bu cihazlara durup dururken bir şey olmaz. Asıl sorun kayıt yapan cihazda. Kayıt yapan cihaz bozuluyor. OYAK güvenliğin elinde bulunan cihaz da görüntülerin kayıt edildiği cihazlar. Buna müdahale eden kişi önemli. Buna kim müdahale edip arıza yaptırıyor. Bütün mesele kapalı olan kasayı kim kurcaladı."

zaman

 

 

 



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs