En Sıcak Konular

Manisa'da 5 gündür kaybolan üç kızdan haber alınamıyor

4 Mayıs 2010 20:44 tsi
Manisa'da, 'okula gidiyoruz' diye çıkan 16 yaşlarındaki üç kız arkadaş Necibe Özbek, Özge Arslan ve Damla Çelebi'den 5 gündür haber alınamıyor.

'Okula gidiyoruz' diye evden çıkan çocuklarının, okulda devamsızlık yaptığını öğrenen aileler ise perişan. Kızlarına 'ne olur evine dön' çağrısında bulunan anneler ve babalar, gözyaşları içinde kızlarından haber bekliyor.

Manisa'da Mehmet Akif Ersoy Lisesi 1. sınıf öğrencileri 16 yaşındaki Necibe Özbek, Özge Arslan (16) ve Halit Görgülü Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Damla Çelebi (16)'den, 30 Nisan Cuma gününden beri haber alınamıyor.

Kızlarının 5 gündür kayıp olduğunu söyleyen aileler ise perişan durumda. Kızlarının en son 'okula gidiyoruz' diye çıktıklarını ve bir daha geri dönmediklerini ifade eden aileler, kızlarına evlerine dönmeleri çağrısında bulundu. Damla Çelebi'nin Annesi Meral Çelebi, gözyaşlarını tutamayarak, kızına evine dön çağrısında bulundu.

Kızına, 'Ne olursa olsun eve dön' diyen anne, gözyaşları içinde, "Ben evde yatarken, bakkala gidiyorum diye çıktı evden. Okula gidiyordu. Son 4 gün gitmemişti. Devamsızlığı olduğundan hiç haberimiz yoktu. Okul yönetimi bize son Cuma günü haber verdi. Ondan önce hiç haberimiz olmadı. Kızım 16 yaşına yeni girdi. Kızım bir an önce evine gelsin. Ben onsuz yapamam. Tek dileğim evine gelsin, hiç korkmasın. Hiç kimse ona bir şey söylemeyecek. Yeter ki çıksın evine gelsin. Odası, yatağı boş duruyor, çok özledim kızımı. Kızım nerdeysen çık gel. Yaşadığına dair bir haber et. Ne olursun çık gel kızım." dedi.

Baba Hüseyin Çelebi de okul yönetiminin kızlarının okula gidip gitmediğini zamanında haber vermesi gerektiğini söyleyerek, "Kızım 5 gündür okula gitmiyormuş. Cuma günü beni okuldan aradılar, kızımın okula gitmediğini söylediler. Kızımla konuştum bana 19 Mayıs hazırlıklarının olduğunu söyledi. Müdür Bey'in yanına gittim. Bugüne kadar bana niye haber vermediniz dedim. Beni müdür yardımcısına yönlendirdiler. Müdür yardımcısı ise senin telefonuna ulaşamadık dedi. Ama benim telefonum orada kayıtlı. Sadece iki kız arkadaşı ile birlikte ayrıldığını biliyoruz." diye konuştu.

Kaybolan Necibe Özbek'in babası Servet Özbek de "Cuma günü öğleden sonra eşim beni aradı. Kızımızın okula gitmediğini söyledi. Kızımı aradığımda ise telefonlarına ulaşamadım. Akşama kadar bekledik. Gelmeyince karakola başvurduk. Emniyet de seferber oldu. Cuma gününden beri kızımız kayıp, hiçbir haber alamıyoruz. Kızımın eve dönmesini istiyoruz. Geldiği zaman söz veriyorum hiçbir şey yapmayacağım. Yeter ki evine dönsün."dedi. Anne Ayşe Özbek ise, "Cuma günü kızımın devamsızlığı var mı diye okulu aradım. Bana 4 gündür kızımın okula gelmediğini söylediler. Ardından hemen kızımı aradım ama ulaşamadım. Cuma gününden bu yana haber alamıyoruz. Kızımızın evine dönmesini istiyoruz. Ne halde olursa olsun yeter ki evine dönsün." dedi.

Özge Arslan'ın Babası Süleyman Arslan ise "Cuma günü işten geldiğimde eşimin yüzü asıktı. Bir şey olduğunu anlamıştım. Ne olduğunu sorunca Özge'nin eve gelmediğini söylediler. En son Cuma günü saat 17.00'de özge ile konuşmuş. Özge'ye nerde olduğunu sorunca da eve geliyoruz anne demiş. Gelmeyince aramaya çıktık. Telefonları kapalıydı. Sonra bir daha da ulaşamadık. Karakola bildirdik. Okulu aradık. Kızım 15 gündür okula gitmiyormuş benim haberim yok. Okula yazdırırken bütün telefon numaralarımızı yazdırdık ama bize hiç haber vermediler. Ben kızımı okula yazdırırken de söyledim okumak istemiyorsan okuma diye. baba beni yazdır ben okuyacam demişti. Kızıma şimdiye kadar tokat dahi atmadım. Neden böyle bir şey olduğunu bilmiyorum. Neden korkuyor, dövcem diye mi korkuyor. Şimdiye kadar hiç elimi kaldırmadım. Bir an önce evine dönsün." şeklinde konuştu.

Özge'nin annesi Hasibe Arslan da şöyle dedi: "Kızım Perşembe günü akşam arkadaşı Necibe'de kaldı. Oradan beraber giyinip okula gittiler. Akşamüzeri aradım. Nerdesin kızım dedim. Bana okulda olduğunu söyledi. Okul kapanma saati geldiğinde tekrar aradım, ulaşamayınca arkadaşla beraber aramaya gittik. Her yere baktık bulamadık. Kızım ne olursun gel. Kimse sana bir şey demeyecek."

(CİHAN)



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs