En Sıcak Konular

Yunanistan'da çalışanlar yine grevde

4 Mayıs 2010 16:56 tsi
Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanları, Yunan hükümetinin Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu'yla (IMF) anlaşmasından sonra ilân ettiği önlemleri protesto için genel greve gitti. Kamu sektöründe çalışanlar bugünden itibaren 48 saatlik g

Yunanistan'ın AB ve IMF'den sağladığı 110 milyar Euro kredi karşılığında ilân ettiği acı reçeteye karşı kamu ve özel sektörde çalışanlar tepkilerini genel grevle dile getirmeye hazırlanıyor. Kamu'da çalışanlar bugünden itibaren iş bırakırken, yarın ise hem kamu hem de özel sektörde çalışanlar işbaşı yapmayacak. İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ve Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (ADEDİ) ise yarın Pedion Tu Areos meydanında toplanacak. Yunanistan Komünist Partisi tarafından desteklenen Mücadeleci Sendikalar Birliği (PAME) ise Omonya Meydanı'nda ekonomik önlemleri protesto edecek.

Yarın bütün mağaza, fabrika ve ticari kuruluşlar da grev nedeniyle kapılarına kilit vuracak. Pire limanından iç ve dış noktalara gemi seferleri yapılmayacak. Aynı şekilde, uçak seferlerinin tamamı yarın için iptal edildi. Trenler de yolcu taşımayacak. Okullar da kapalı olacak. Hastanelerin ise sadece acil servisleri hizmet verecek.

CUMHURBAŞKANI'NDAN 'VERGİ KAÇAKÇILARI HAPSE GİRSİN' ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Başbakan Yorgo Papandreu'dan vergi kaçakçılarını cezaevine göndermesini istedi. Papulyas, hükümetin almak zorunda kaldığı kararlar hakkında bilgi vermek amacıyla kendisini ziyaret eden Papandreu'ya, "Yunan halkı önlemlere karşılık verecek fakat adaletin uygulanacağına, vergi kaçakçılığının önleneceğine ve Yunan halkının sırtından zengin olanların cezalandırılacağına ikna olması gerekiyor." dedi.

140 BİN KİŞİ EMEKLİLİK İÇİN KUYRUĞA GİRDİ

Hükümetin aldığı ekonomik önlemler nedeniyle 140 bin kişi emekliliğini istemek için başvuruda bulundu. Maaşlar ve gelecek yıl uygulamaya konacak sosyal güvenlik sistemindeki değişiklikler nedeniyle 140 bin kişi, emekliye sevk edilme yönünde girişimde bulunmaya başladı. Hükümet ise bu paniğin önüne geçmeye çalışıyor.

ATİNA, ARAP ÜLKELERİNE GÖZ KIRPIYOR

Ağır ekonomik kriz içerisindeki Yunanistan, PASOK hükümetinin göreve gelmesinden sonra Arap ülkelerinden yatırım çekmek için çaba gösteriyor. Tarihsel olarak Arap ülkeleriyle iyi ilişkilere sahip olan Atina, hem Arap ülkelerine giderek temaslarda bulunuyor hem de bu bölgeden ülkeleri Atina'da ağırlıyor. Yunanistan, dün Katar Emirliği ile bir dizi anlaşmaya imza koydu.

Yunan hükümetiyle Katar Emirliği arasında ekonomi, kültür, turizm ve enerji alanında işbirliğiyle ilgili beş anlaşma imzalandı. Bu anlaşmalar Yunanistan'ın IMF'nin destek mekanizmasını kabul etmesinden sonra yaptığı ilk kalkınma hamlesi olarak kayıtlara geçti.

Diğer yandan Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt, iki ülke arasındaki işbirliğini arttırmak için bugün ve yarın Atina'da temaslarda bulunacak.

Cihan



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,083 µs