En Sıcak Konular

Muhsin Yazıcıoğlu'na ulaşamayan devlet, karakola da mı ulaşamadı?

4 Mayıs 2010 16:27 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarına gönderme yaparak, "Keş dağlarında Muhsin Yazıcıoğlu'na ulaşamayan devlet, Tunceli'nin Nazimiye ilçesindeki kendi elleriyle yaptıkları S

Partisinin Başkanlık Divanı toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Topçu, her türlü ihmalin masaya yatırılması gerektiğini vurguladı. Ocaklara hala ateş düşmeye, acı haberlerin anaların babaların yüreklerini yakmaya devam ettiğini dile getiren Topçu, kamuoyunun ise şimdi profesyonel askerlik ile ilgili sözlerin ne zaman yerine getirileceğini merak ettiğini kaydetti.

Bugüne kadar teröristlerin 5 kez baskınına uğrayan Hakkari'nin Şemdinli kırsalındaki Aktütün Sınır Karakolu'na sadece 1 aylık acemi eğitiminden geçirilen 12 kısa dönem askerin gönderildiğini herkesin hatırladığını ifade eden Topçu, terörle 'acemice' mücadele edilemeyeceğini vurguladı.

"Terör örgütü, vur-kaç taktikleri ile korku, panik ve dehşet yaratarak sansasyonel eylemlerle zarar vermekte ve sesini duyurmaktadır." diyen Topçu şöyle devam etti: "Bu itibarla; uzun süre uykuda kalan, fırsat bulunca terör eylemi yapan, hücreler halinde şehir ve kırsalda faaliyet gösteren, gündüz tarlada çiftçi ve fabrikada işçi olup gece mayın döşeyen bir oluşuma karşı mücadele; istihbarat, takip, tespit ve elebaşlarını imha görevi yapacak, inisiyatif alabilecek ve koyabilecek iyi yetiştirilmiş personelle yapılmalıdır. Bunun adına 'Mobil Birlikler' diyorum. Çok iyi yetiştirilmiş asker ve emniyet personelinden müteşekkil olacak tamamen yasal ve hukuk güvencesinde olacak birimler ihdas edilmeli. Bunlar, terör örgütünün taktik, metot strateji ve eylem niteliklerini bilen, buna göre vatandaştan teröristi ayıracak ve vatandaşa zarar vermeden enterne edecek yeteneklere sahip olacaktır. Sadece militan unsurlarla değil, onlara lojistik destek ve para veren yurt içi ve dışı tüm unsurlarla karşı, öncesi sonrası veya okyanus ötesi diye ayırmadan etkin ve kararlı mücadele edilmeli."

TERÖRLE MÜCADELEDE CİDDİ ZAAFİYETLER VAR

Kırsalda artan ve metropollerde de yaşanması muhtemel bölücü terörün yaygınlık ve süreklilik kazanmaya başlamasının sosyal bünyede çok geniş, çok yıkıcı sonuçlara yol açabileceğine dikkat çeken Topçu, "26 yıllık kanlı terör eylemlerindeki her türlü kışkırtmalara karşılık devletimizin bu soruna teşhis koyup gerekli etkin psişik, sosyal, ekonomik, istihbârî ve inzibatî tedbirleri yeterince almış olduğu kesinlikle söylenemez. Bu cani örgüt 26 yıldır Türkiye'yi ekonomik siyasi ve sosyal güvenlik açısından büyük zafiyetlere uğratmıştır. Bu meseleyi Türkiye çözmek mecburiyetindedir. Yıllardır kullanılan metotlarla ve yaklaşımlarla terörün bitirilmesinin mümkün olmadığını söylüyorum. Çete faaliyetlerine ve gizli örgütsel terör eylemlerine karşı, düzenli ordularla açık mücadele stratejileriyle netice almak mümkün değildir." dedi.

Anayasa değişikliği paketine de değinen Topçu, ilk turdaki oylamaya katılan bazı BDP'li vekillerin bu oylamaya girmemesinin ilginç ve içinde soru işaretleri barındıran bir sürece kapı açabileceğini savundu. "Anayasa değişiklik paketinin partiler arasında istişare turları ile görüş alışverişine açıldığı dönemde BBP olarak açıkça bu endişemizi ve kırmızı çizgilerimizi hükümet yetkilileri ile ve kamuoyuyla paylaştık." diyen Topçu, "TBMM'de bulunan siyasi partilerden varlık gerekçesi ve misyonu terörle anılan, milletin genelinde meşruiyeti olmayan ve özellikle terör suçlarını ortadan kaldırmaya veya hafifletmeye yönelik şartlarını hükümete kabul ettirerek destek olabilecekleri sinyalini veren sözde siyasilerin de öyle ya da böyle içinde olduğu anayasa değişikliğine BBP olarak iyi niyetle yaklaşmamız söz konusu bile olamaz. Biz sivil bir Anayasa niyetinin ve çabalarının mecraından sapıp başka hesaplara malzeme olmasına destek vermeyiz ve bunu 'sivilleşme' ve 'millet yararı' olarak nitelendirmeyiz."

CİHAN



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs