En Sıcak Konular

Savaş uçakları Kızıl Meydan'da tatbikatta

4 Mayıs 2010 16:15 tsi
Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyasını yenme günü olarak bütün Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde kutlanan Zafer Bayramı'nın 65. yıldönümü kutlamaları için hazırlıklar yapılıyor.

Hazırlıklar çerçevesinde bugün çok sayıda uçak ve helikopter Kızıl Meydan'da alçaktan uçarak Moskova'lıları heyecanlandırdı.

Sessizliğiyle bilinen Moskova gökyüzü bugün helikopter ve uçakların sesiyle gürleyerek vatandaşların bir anlık paniklemesine yol açtı. Rusya bu yıl Sovyetler Birliği'nin müttefikleri ile birlikte Nazi-Almanyası'na karşı kazandığı zaferin 65. yıl dönümünü için 9 Mayıs'da Kızıl Meydan'da görkemli bir tören gerçekleştirecek.

Rus Hava Kuvvetleri sözcüsü Yarbay Vladimir Drik 9 Mayıs Zafer Bayramı geçidi öncesi bugünden itibaren bir kaç defa deneme uçuşun yapılacağını belirtti. Drik, bu yılki gösteride 20'den fazla havacılık grubu ile yaklaşık 125 askeri uçağın ve helikopterin yer alacağını ifade etti.

Hava gösterisinde yer alacak uçaklar arasında İl-76, İl-78 ve An-124 uçakları yer alacak. Uçaklara çok amaçlı Su-27 jetleri eşlik edecek. Ayrıca gösteride özel amaçlı İl-80 ve A-50 ve Tu-95MS uçakları yer alırken stratejik ve supersonic bombardıman uçağı Tu-160 Blackjack uçakları da gösterinin bir parçası olacak.

Kızıl Meydan'a gelecek olanlar ve tüm Moskovalılar ayırca uzun menzilli bombardıman uçakları Tu-22M3 Blackfire, ve Su-25 Frogfoot, MiG-29 Fulcrum ve MiG-31 Foxhound jetlerini görebilecek.

Gösteride ayrıca Rusya'nın yeni nesil uçaklarından geliştirilmiş askeri uçaklar Yak-130, çok amaçlı savaş uçağı Su-34 ve ağır yük taşıyıcı Mi-26 helikopteri de ilk defa Kremlin'in üzerinde uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor.



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,710 µs