En Sıcak Konular

Erdoğan Aziz Nesin ile CHP'yi vurdu

4 Mayıs 2010 14:23 tsi
Firelci vekiller ile sarsılan Başbakan Erdoğan sarsıntıyı atlattı. Hedefinde muhalefet partileri vardı.

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde AK Parti'nin verdiği fireler nedeniyle düşen 8. madde vardı. Erdoğan grup toplantısında muhalefeti ağır sözlerle eleştirdi.

Bazı milletvekillerini Erdoğan'ın konuşması sırasında ağladıkları görüldü. 

Düşen maddeyle ilgili olarak Erdoğan, "Takdir yüce Meclis'indir" dedi ama uyarısını da yapmayı ihmal etmedi: 

"Seçmenin talebini göz ardı edenler yatağa yattıklarında vicdan azabı çekmeseler hesap günü geldiğinde milletin takdiri ile yüzleşeceklerdir"

Erdoğan, MHP'nin destek olmayarak milletin emanetine ihanet ettiğini, BDP'nin kendini inkar ettiğini ileri sürdü. 

Erdoğan'ın asıl tepkisi CHP'ye oldu. Oylamaya girmeyen CHP'nin kendi vekillerine güvenmediğini savunarak "O zaman sen bu siyaseti niye yapıyorsun. Hani demokrattın?" sözleriyle eleştiri yağmuruna tuttu.

CHP'nin dikta eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, bu partinin Tanin gazetesine yapılan baskında rolüne dikkat çekerek bu baskınla ilgili Aziz Nesin'in 1948 yılında yazdığı yazıyı okudu.

DELİKLİ KURUŞA MUHTEÇ ETTİLER

Konuşmasına iktidarları öncesinde sosyal ve ekonomik tabloyu aktaran Erdoğan, "Yurt dışında bir kuruş borç alamayacak hale getirdiler. Bizi delikli kuruşa muhtaç ettikleri günleri hatırlayın. Milleti rengine diline göre tasnif ettiler. Şu anda yok mu ama onlara direnen AK Parti iktidarı var." diye konuştu.

Yurt gezilerine de değinen Erdoğan karşılaştığı çarpıcı manzaraları da şöyle aktardı:

EĞER BAŞIMIZI ÖNE EĞERSEK

"Ellerinde tutuştuğurduğum oyuncağı ilk kez görmenin çocuklarda şaşkınlığını gördüm. Nice evler nice kerpiçten haneler gördüm. Güneşin girmediği sıcak tas çorbanın girmediği nice evler gördüm. Geri kalmışlığın çaresizliğin temelinde ciddi bir zihniyet problemi var. Değişimi demokratikleşmeyi reddeden bir anlayış var. Her türlü baskıyı ortadan kaldırsın dile millet bizi iktidara getirdi. Eğer başımızı öne eğersek eğer vazgeçersek o yavruların minik masum elleri bizim yakamıza yapışacaktır."

NANKÖRYLÜK YAPMAYIN

7.5 yılda yaptıkları reformları hatırlatan Erdoğan Allah'tan başka kimseden korkularının olmadığının altını çizen Erdoğan, "Bu ülkede yayın yapan TRT 6 açıldı, nonkörlük yapmayın. Ana dilini öğrenmek istiyorsan kursunu aç öğren diyen iktidar var. Muhtar bile olamaz diye manşetler attılar. 'Ergenekon sizin neyinize?' dediler. 'Ergenekon'un altına imza atarız' diyenler gördü bu ülke. Çetelerle mücadele edemezsiniz dediler. Parti kapatmadan nemalananları gördü bu ülke" dedi.

DANIŞTAY SALIDIRISI SONRASI ATILAN MANŞETLERİ UNUTTURMAYACAĞIZ

Danıştay saldırısı sonrası hükümete yönelik atılan manşetleri unutmayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Herkes unutsa Danıştay saldırısını ardından atılan manşetleri, yazıları, yalanları, kışkırtmaları yorumları, yapılan provokasyonları unutmayacağız ve aziz milletimize unutturmayacağız."

NEYİ SÖKE SÖKE ALDINIZ?

Sendikaların 1 Mayıs kutlamaları için "Taksim'i söke söke aldık" açıklamasına da tepki gösteren Erdoğan, "Nesi söke söke aldın. Yanınıza aldığınız kişilerle 30 yıldır niye alamadın. Bugün 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan eden iktidarı hangi yüzle eleştiriyorsunuz. Siz yanınızda diğer sendika liderini konuşturmayaçak kadar demokratsınız. Gerçek yüzleri ortaya çıktı.." dedi.

HİTLER'İN DOĞUM GÜNÜNÜ MANYETTEN VERDİLER

Tek parti döneminde Hitler'e dizilen övgülere dikkat çeken Erdoğan, "Dün bir gazete 'yakışıksız ve düzeysiz' diye manşet atmıştı. Çok ilginçtir, aynı gazete 1939’da Hitler’in doğum gününü manşetten veriyordu." dedi.

CHP VE TANİN GAZETESİNE YAPILAN BASKIN

Diktatör tartışmalarına yeniden katılan Erdoğan bu kez Aziz Nesin ile ana muhalefeti vurdu. Ekmek kömür ve gaz karneleri ile büyüdüğünün altını çizen Erdoğan, Atatürk'ün ölümü sonrası devlet dairelerinden ve posta pullarından kaldırılan Atatürk resimlerini hatırlattı. 

Aziz Nesin baskınla ilgili neler yazmıştı?

"VAZİFER MATBAALARI YIKMAK NAMUSLU VATANPERVERLERİ PARÇALAMAKTIR"

Tanin gazetesine yapılan baskısında CHP'nin rolü olduğunu belirten Erdoğan, Aziz Nesin'in 1948 yılında yazdığı yazıyı böyle okudu: Ey Türk faşisti birinci vazifen matbaaları yıkmak. Birinci vazifen Türk matbaalarını yıkmak, makineleri ısırmak, demirleri dişleyip duvarlara saldırmaktır. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli, gazeteleri çamurlara serip üzerinde ağzın köpürünceye kadar tepinmektir. Bu temel partinin hazinesidir. Bir gün nümayiş yapmak için emir alırsan, bütün polisleri yanıbaşında bulacaksın. Meydanlarda, kitaplarını yaktığın, namuslu insanlar, bütün dünyada eşi emsali görülmemiş şekilde işkenceye tabi tutulabilir. Emniyet müdürlüğümüzde dövülebilir. Demir Ahmet tarafından sövülebilir. Bütün malları mülkleri zaptedilmiş matbaaları yıkılmış, gazeteleri kapatılmış, evleri tarumar edilmiş, çoluk çocuğu dağıtılmış, haneleri işgal, kendileri perişan edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere Amerika’dan borç dahi alınabilir. Hatta bu borç alınan paralar ziyafetlerde yenilebilir. Ey faşist yumurcakları! İşte bu ahval ve şerait içinde dahi bütün bu yapılanları kafi görmeden, vazifen matbaaları yıkmak, makineleri ısırmak, namuslu vatanperverleri parçalamaktır. Muhtaç olduğun kazma, balta, Halk Partisi”nin ambarlarında mevcuttur."

Konuşmasının sonunda fireler neticesinde paketten düşen 8. maddeye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Muhalefeti ihanet etmekle suçlayan Erdoğan CHP'nin de oylamalara katılmayarak milletin hür iradesine saygısızlık ettiğini kaydetti.

HESAP GÜNÜ

"Takdir yüce Meclis'indir. Ama milletim hesap gününde olanları en iyi şekilde değerlendirecektir" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kapatma şartlarına dokunmadan, kapatma kararına etki etmeden, bu süreçte siyasetinde söz sahibi olması gerektiğini savunduk. CHP bu değişikliğe destek olmayarak hem kendisini, hem milletin kendisen verdiği desteği inkar etti. MHP bu değişikliğe destek olmayarak kendisine verilen oylara, millet emanetine ihanet etti. BDP parti kapatmaları mağduru siyasetin temsilcisi olarak hem kendisini inkat etti. Hem de reva görülen haksızlıklara alkış tutmuş, statükoların safında yer almıştır. Ben emin gibi milletvekillerine saygı duysa bu sonuç ortaya çıkmayacaktır. Takdir yüce Meclis'in. Milletim hesap günü geldiğinde tüm olup bitenleri en iyi şekilde değerlendirecektir. Seçmenin talebini göz ardı edenler yatağa yattıklarında vicdan azabı çekmeseler hesap günü geldiğinde milletin takdiri ile yüzleşeceklerdir. Dayanışmamızı kıskananlar bizi bölmeye çalışıyor. Grubumuzun uyumu asla zarar görmeyecek. Bu grup bu oyunlara asla buyun eğmeyecek. Bu kadro tarih yazmaya devam edecek. 8. maddeye destek olmayanları halkımız yargılayacak Durmak yok yola devam. Allah yolumuzu açık etsin."

internet haber



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,917 µs