-Foto | " /> -Foto | "/>

En Sıcak Konular

Çevre felaketi büyüyor -Foto

4 Mayıs 2010 12:22 tsi
Çevre felaketi büyüyor -Foto ABD'nin Meksika Körfezi kıyılarındaki petrol sızıntısı felaketi gün geçtikçe büyüyor. İşte bölgeden son fotoğraflar...

ABD'nin Meksika Körfezi kıyılarındaki petrol sızıntısı felaketi, Amerikan havacılık ve uzay kuruluşu NASA'nın da işlerini zora soktu.

NASA'nın mekik programı sorumlusu John Shannon, yoğun petrol örtüsünün eylülde fırlatılacak Discovery uzay mekiği için kullanılacak dev yakıt tankının Louisiana'dan Florida'ya getirilmesi planlarında değişiklik yapılmasına yol açtığını belirtti.

NASA yetkilisi, mekiği uzaya taşıyacak 15 katlı yakıt tankını New Orleans'taki üretim tesisinden Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ne getirecek geminin petrol tabakasının etrafındaki sığ sulardan geçemeyeceğini, bu nedenle değişik bir rota izlemek zorunda olduğunu kaydetti.

-YASA TASARISI-

Bu arada, Amerikalı senatörler ekonomik kayba yol açan petrol şirketlerinin zararı tazminat etmelerini öngören bir yasa tasarısı sundular.

Yasa tasarısına göre, turizm, balıkçılık, doğal kaynaklar ve yerel vergilerde gelir kaybına yol açan petrol şirketleri 10 milyar dolara kadar tazminat ödemek zorunda kalacak.

-BP'YE BASKIYA DEVAM-

Öte yandan, Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, Barack Obama yönetiminin, çevre felaketinde gerekeni yapması için İngiliz BP şirketi üzerindeki baskılarının süreceğini sert bir dille açıklayarak, "Bu olayla başa çıkabilmek için biz mümkün olan insani herşeyi yaparken BP'nin de gerekli olanı yerine getirmesi için boğazına postalı basmaya devam edeceğiz" dedi.

Sözcü, denize akan petrol kesilmeden Başkan Obama'nın rahat etmeyeceğini söyledi.


ÖNLEYİCİ MEKANİZMANIN İNŞASI 90 GÜN SÜRECEK

Meksika Körfezi'nde petrol platformunun batması sonucu meydana gelen ham petrol sızıntısının durdurulması için inşa edilecek mekanizmanın 90 günden önce bitmeyeceği bildirildi.

Amerikan Sahil Güvenlik yetkilileri, okyanus tabanında sızıntının olduğu yere yerleştirilecek ve petrolün kuyudan fışkırmasını durdurmayı ve kuyunun tıkanmasını amaçlayan "önleyici mekanizmanın" inşasının, en iyi ihtimalle 90 gün süreceğini söyledi.

Metal ve betondan yapılacak önleyici mekanizma, 74 ton ağırlığında, 12 metre yüksekliğinde, 7,3 metre genişliğinde ve 4,3 metre eninde dev bir oda şeklinde olacak.

OBAMA; FATURAYI DA BP ÖDEYECEK

ABD Başkanı Barack Obama, Meksika Körfezi'nde petrol platformunun batması sonucu meydana gelen ham petrol sızması olayından ''BP şirketinin sorumlu olduğunu ve faturayı bu şirketin ödeyeceğini'' söyledi.

Yardım çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Meksika Körfezi kıyısındaki Louisiana eyaletinin Venice kentinde bulunan Obama, burada yaptığı açıklamada, yönetim olarak bu konuda en kötüsünden kaçınmak için en iyi olanı yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Obama, körfezdeki söz konusu sızıntıyı ''büyük çaplı ve potansiyel olarak benzeri görülmemiş bir çevre felaketi'' olarak tanımlayarak, giderek genişleyen, çevre için ölümcül sonuçlara yol açabilecek ham petrol kirliliğini durdurmanın günlerce sürebileceğini söyledi.

Yönetim olarak sorunun çevre ve ekonomik zararlarını azaltmak için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını belirten Obama, olaydan BP şirketinin sorumlu olduğunu da vurgulayarak, ''Sızıntıdan BP sorumludur, faturayı da BP ödeyecek'' dedi.

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 



Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,465 µs