En Sıcak Konular

Ergenekon'dan gözaltına alınan rektör, emekliye ayrılıyor

4 Mayıs 2010 12:25 tsi
Ergenekon davası kapsamında geçen yıl gözaltına alınıp ardından serbest bırakılan eski Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, emekliye ayrılıyor.

Rektörlük görevini vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aygün Attar'a teslim eden Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, 1 Haziran tarihi itibariyle emekli olacak. 1 Haziran'a kadar yıllık izin kullanacağını ifade eden Rektör Öztürk için veda programı düzenlendi.

Prof. Öztürk, lojmanının bulunduğu Gazi Paşa Yerleşkesi'ndeki Uygulama Oteli önünde gerçekleştirilen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Giresun'dan ayrıldığı için üzgün olduğunu söyledi. "İnsanlar doğar büyür ve ölür. Kurumlar, devletler doğar, büyür, ölür. Görevler de başlar, biter." diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bir ölür bin diriliriz. İşin bu tarafı da ayrıca var. Giresun Üniversitesi'ne seçim sürecinden başlayarak bugüne kadar geldiğimiz zaman, daha seçime katılmadan başlangıç aşamasından, bugün birlikte bu üniversiteyi yönettiğimiz arkadaşlarla beraber, yürüttüğümüz bir mücadele var. Bu mücadelede şahsi bir mücadele değil. Hizmet mücadelesidir. Başlangıçtan itibaren bugüne kadar bu süreç içerisinde bizimle birlikte bu hizmet mücadelesini yürüten arkadaşlara yine, ailem ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum."

"Gideceğim, evimde oturacağım." diye konuşan Öztürk, kendisini uğurlamaya gelenlerle vedalaştı. Öztürk, daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti. Rektör Öztürk'ü, uğurlamaya, üniversitenin akademisyen ve idari personeli ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Giresun Üniversitesi'nde Rektör Öztürk'ün ayrılması nedeniyle yerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aygün Attar vekalet edecek. Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, 3 yıllık görevi süresince basında sıkça yer aldı. Öztürk'ün, darbe çağrısında bulunduğu yönünde basında haberler yer almış, bu nedenle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tartışma yaşamıştı. Yine Öztürk, geçen yıl da Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

cihan



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,802 µs