En Sıcak Konular

Ak Parti'yi çıldırtan söylenti

4 Mayıs 2010 11:49 tsi
‘Ergenekon, Ak Parti içinde operasyon yaptı' söylentileri partinin genel başkan yardımcısına soruldu.

Her sabah tv8 de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent'ten programına, gündemi değerlendirmek üzere Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi konuk oldu. Dikdatör tartışmalarına cevap veren ve anayasa değişikliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Tanrıverdi, gündemi değiştirecek açıklamalarda bulundu.

CHP onurlu davransın

Program sunucusu Erkan Tan'ın anayasa paketindeki parti kapatmayı zorlaştıran maddenin önceki gün meclisten geçmemesini ve Deniz Baykal'ın bu konuda yaptığı ‘Bu davranış Ak Parti milletvekillerinin onurlu bir şahlanışıdır.' açıklamasını hatırlatması üzerine Tanrıverdi, CHP'ye hitaben ‘Onurlu şahlanış arıyorsanız, gelin mecliste hayır oyu verin de görelim.' dedi. Red oyu veren Ak Parti milletvekillerinin demokrasinin gereğini yaptıklarını ve kendi vicdani tercihlerini gösterdiklerini söyleyen Tanrıverdi, ‘Bizim vekillerimiz kendi hür vicdanlarıyla oy veriyor. Ancak meclisteki ana muhalefet partisinin milletvekilleri oy kullanmak için meclise giremiyorlar. Eğer kendi vekilleri vicdanıyla baş başa kalırsa pakete ‘evet' oyu vereceklerinden korkuyorlar. Bu endişe meclisteki muhalefet partilerinin hepsinde var. Muhalefet bu konuda ortak bir tutum sergiliyor.' dedi.

Ergenekon Ak Parti'ye operasyon mu yaptı?

Parti kapatmayı zorlaştıran maddenin Ak Parti milletvekillerinin fire vermesiyle düşmesi üzerine ‘Ergenekon, Ak Parti içinde operasyon yaptı.' söylentilerinin yayıldığın hatırlatan Erkan Tan'a, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, bu konuda değişik yorumların yapılacağını belirterek, “Grubumuz içinde faklı düşünen arkadaşlarımız olabilir. Ancak Ak Parti Grubu her zaman birlik ve beraberlik içerisindedir. Bizim partimizin farkı, statükoculara karşı onurlu mücadele etmesidir. Biz bu konuda onurlu mücadelemize devam edeceğiz. Dileriz ki muhalefet milletvekilleri de onurlu mücadele vererek gelip oylarını kullansınlar.” açıklamasında bulundu.

Diktatör tartışmaları

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesiyle başlayan tartışmalara bir açıklama da Hüseyin Tanrıverdi'den geldi. CHP'liler tarafından hiç uygun olmayan sözlerin Başbakan Erdoğan'a söylendiğini hatırlatan Tanrıverdi, “Diktatör suçlamaları Başbakan'a yapılırsa, o zaman O da ‘Diktatör arıyorsanız aynaya bakın' deme hakkına sahiptir.” dedi. İnönü'nün iş başına gelir gelmez Atatürk'ün resimlerini paraların üzerinden kaldırdığının, İnönü'nün zihniyetinin bir göstergesi olduğunu belirten Tanrıverdi, “Bugün çıkıp halka sorsanız, 10 kişiden en az 9'u İnönü'nün milli şef olduğunu söyler. Ama bir de ‘Geldi ismet, kesildi kısmet 'sözünü de çok iyi bilirler.”dedi.

1 Mayıs kutlamaları

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili de önemli açıklamalarında bulundu. 1 Mayıs'ın tatil olması için yıllardır çalıştıklarını ve Ak Parti'nin bu günün bayram havasında kutlanması için uygun zemini hazırladığını söyleyen Tanrıverdi, “1977'den beri Taksim'de miting yapmak yasaktı. Yasakları ortadan kaldırmak için iş başına gelen Ak Parti, bu yasağı da kaldırdı. Biz 2008'de ilk defa 1 Mayıs'ı ‘emek ve dayanışma günü', 2009'da ‘emek ve dayanışma günü tatili' ilan ettik. Bundan sonra da bu gün tatil olacak.” dedi. 1 Mayıs'ın bayram olarak kutlanması için her türlü adımı attıklarını söyleyen Tanrıverdi, “Bir adım daha ileri gittik ve Taksim Meydanı'nı da emekçilere açtık.30 yıldır yapılamayanı yaptık.” dedi. 

samanyoluhaber



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,168 µs